Tarım Kredi ürünleri zincir markette satılacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarım ve Kredi Kooperatifi ürünlerinin bir zincir markette daha satılacağını açıkladı. Tarım Kredi ve zincir market arasında bir platform oluşturulacağını duyuran Bakan Kirişci, konu ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Bir zincir market ile Tarım Kredi Kooperatifi arasında platform oluşturulacak.

Açıklama, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Kirişci, Tarım ve Kredi Kooperatifi ürünlerinin anlaşılan bir zincir markette satılacağını duyurdu.

Tarım Kredi ve zincir market arasında kurulacak platform ile yeni dönemde Tarım Kredi ürünlerinin daha fazla tüketiciyle buluşması planlandı. Bakan Kirişci, platform için görüşmelerin olumlu olduğunu ve çalışmalarda sona gelindiği bildirdi.

 

GÜBRE KORİDORU DÜNYAYI RAHATLATIR”

Vahit Kirişci, tahıl koridorunun ardından gübre koridorunun da mümkün olabileceğini belirtti. Bakan, "Gübre koridoru dünyayı rahatlatır" dedi:

- Tahıl koridoru olması gerektiği gibi işliyor. Sadece tahıl gibi kabul edilse de iki üründe ambargo uygulanmıyor. Tahıl ürünleri ve gübre. Amerika tarafından yapılan açıklamayla gıda ve gübrenin ambargoya dahil edilmediğinin belirtilmesi, Rusya’nın malını taşıyan ülkeleri rahatlattı. Rusya’dan dolayı dünya biraz rahatlar diye düşünüyorum.

Bakan Kirişci, mazot ve gübre desteklerine de değindi. Kirişci, mazot ve gübre için desteklerin nakdi olarak değil, kart aracılığıyla yapılacağını hatırlattı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler için kart uygulamasının sonbaharda başlayacağını belirten Kirişci, “Sistem oturursa tohum ve ilaç için de uygulanacak” dedi.


''ORMANLARIN GÜNCEL HALİ TAKİP EDİLECEK''

Bakan Kirişci, orman yangınları ve yeşillendirmeleri gösterecek “Yeşil ekran” projesine ilişkin de açıklama yaptı:

- Yeşil Ekran projesi hayata geçirilecek. Vatandaş anbean ormanların güncel halini görecek. Yangınlar sonrası yeşillendirmeler gibi değişimler görülebilecek. Çalışmada sona gelindi, birkaç hafta içinde hayata geçirilmesi planlanıyor.
TÜRK-İŞ gelir vergisi düzenlemesi talep etti Ekonomi Erdoğan: "Türkiye'nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil" Siyaset Erdoğan'dan dikkat çeken enflasyon açıklaması Siyaset Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi