Kanseri yenen milli sporcunun hayatında "pes etmek" yok

Şevval Çelik, 12 yaşında yakalandığı kemik kanserini yendikten sonra öğretmeninin yönlendirmesiyle, oturarak voleybola başladı ve çok geçmeden başarı yakaladı. Milli takım formasını terletmenin gururunu yaşayan Çelik, azmi ve çalışkanlığıyla herkese örnek oluyor. Onun hayatında pes etmek yok.

Kanseri yenmek için direndi, başardı. Voleybol oynayarak hayata döndü. O’nun hayatında pes etmek yok. Milli sporcu şimdilerde, oturarak voleybolda milli takıma yükselmenin gururunu yaşıyor.

Şevval Çelik, Karaman’da yaşıyor. 12 yaşındaydı. Sol bacağındaki ağrı ve şişlik nedeniyle hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonucu kemik kanseri teşhisi konuldu.

Kemoterapi almaya başladı. Hastalığı nedeniyle diz kapağıyla birlikte bacağının üst kaslarını da kaybetti. Yılmadı, direndi. Çocuk onkoloji servisinde bir yıl boyunca gördüğü zorlu tedavi ile hastalığı yendi.

Karaman Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Çelik, öğretmeninin yönlendirmesiyle ilgilenmeye başladığı oturarak voleybolda başarı yakaladı.

Milli takım formasını terletmenin gururunu yaşayan Çelik, azmi ve çalışkanlığıyla herkese örnek oluyor.

Aksaray Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Çelik, milli takımdaki ilk kampında büyük tecrübe kazandığını söyledi. Milli takımda kalıcı olmak istiyor.

Milli Takım Başantrenörü Mesut Sevim, Çelik’in çok başarılı bir sporcu olduğunu söyledi.

Trabzonspor'u kızdıracak soru! Spor 5. İslami Dayanışma Oyunları sona erdi Spor Arzu Gök Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor Spor Türkiye'den altın madalyasız olimpiyat Spor Olimpiyatlarda bir rezalet daha yaşandı Spor Asya'da kültür, Batı'da yozlaşma! Spor EURO 2024'e 2 gün kaldı! Spor Icardi ne zaman gelecek? Spor Filenin Sultanları yurda döndü Spor Filenin Sultanları'nın şampiyonluğu ardından kim ne dedi? Spor "Fenerbahçe'ye karakter suikasti yaptılar!" Spor Güler, Real Madrid antrenmanlarında övgü alıyor Spor