Ukrayna'da savaşan İsveçli paralı asker: "Bizi kandırdılar"

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon sürerken bölgeden yabancı paralı askerlere dair bilgiler de geliyor. Azovstal Fabrikası'nda sıkışan Neo-Naziler, Rusya'nın kuşatmasıyla fabrikadan dışarı çıkmak zorunda kalınca, paralı askerler de yakalanarak yargı sürecine sokuldu.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon sürerken bölgeden yabancı paralı askerlere dair bilgiler de geliyor. Azovstal Fabrikası'nda sıkışan Neo-Naziler, Rusya'nın kuşatmasıyla fabrikadan dışarı çıkmak zorunda kalınca, paralı askerler de yakalanarak yargı sürecine sokuldu.  Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde İsveçli bir paralı asker olan Matthias Gustavsson o fabrikadaydı. Çıkarıldığı mahkemede şunları ifade etti:

- Sözleşme kapsamında savaşmak için herhangi bir para almadım. Daha sonra ödeyeceklerine söz verdiler ama hiçbir şey vermediler, bizi kandırdılar.
ABD Deniz Piyadeleri'nde Rus yanlısı duygular artıyor Dünya Rusya'nın yakaladığı paralı askerler yargı karşısında Dünya Uluslararası Ordu Oyunları'nda nefes kesen görüntüler Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya