Sağlık Bakanı'ndan ek ödeme açıklaması

Sağlık çalışanlarının özlük haklarını ve ek ödemelerini iyileştiren yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğin yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına ek ödemelerin her ayın 15'inde yapılacağını belirtti.

Sağlık çalışanlarının beklediği haber geldi. Çalışanların özlük haklarını ve ek ödemelerini iyileştiren yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, "Yönetmelik dili" hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme her ayın 15'inde yapılacak. Hayırlı olsun" dedi.

Yönetmelikle ilgili kurumların görüşünün alındığını belirten, Koca, açıklamasında, "Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti ile sorunlar daha kolay çözülecek" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan söz konusu yönetmelikle sağlık çalışanlarına karşı görevleri sırasında kasten yaralama suçu da katalog suçlara dahil edildi.

Ayrıca düzenleme ile sağlık çalışanları hakkında yürütülen suç soruşturmalarında izin müessesesi ve mesleki sorumluluk kurulu kurulacak.

Bilim Kurulu üyesinden hatırlatma dozu uyarısı Sağlık Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı Sağlık Kovid-19 vakalarında artışa karşı uzmanlar uyarıyor Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık