Teslim olan PKK'lı Batman'da ailesiyle buluştu

İkna yoluyla teslim olan PKK'lı, Batman'da ailesiyle buluşturuldu. Yılbaşından bu yana teslim olan PKK'lıların sayısı 68'e yükseldi.

Güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim olan PKK'lı bir kişi, Batman'da ailesiyle buluşturuldu.

1999 yılında terör örgütüne katılan ve arama kaydı bulunan örgüt mensubu, ikna çalışmaları sonucu 2 Ağustos'ta Habur Sınır kapısından geçerek Şırnak emniyetine teslim olmuştu. Batman’a götürülerek ailesiyle buluşturulan PKK'lı, çocuk yaşta çeşitli vaatlerle kandırılarak dağa çıkarıldığını, ancak örgüt hakkında anlatılanlar ile dağdaki yaşamın bağdaşmadığını anlattı.

Çok defa kaçmaya teşebbüs ettiğini fakat yakalanarak ağır psikolojik ve fiziksel baskılara maruz kaldığını söyledi. Buluşmaya katılan aileri üyeleri de PKK kamplarındaki gençlere, teslim olmaları çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde sürdürülen ikna çalışmaları sonucu, yıl başından bu yana 68 PKK'lı örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

PKK'nın planladığı bombalı saldırı engellendi Gündem Yunanistan düzensiz göçmenlerin botunu geri itti Gündem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işçilerinden eylem Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem