Çataklı'dan cemevi saldırısında örgüt bağlantısı açıklaması

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, cemevlerine saldırılar ile ilgili örgüt bağlantısı tespit edildiğini söyledi. Şüphelilerin örgüt bağlantılarının yakında açıklanacağını belirtti. Aylık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Çataklı, terörle mücadele bilançosunu da açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı basın bilgilendirme toplantısı yaptı. Çataklı, Ankara'da cemevlerine yapılan saldırılara ilişkin konuştu:

- Bazı örgüt bağlantıları da elde var irtibatlarıyla ilgili. Ancak soruşturma devam ettiği için onu soruşturmanın sonucunda değerlendirmek daha uygun olur diye değerlendiriyorum.

Terörle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini belirten Çataklı, bilanço da açıkladı.

-  728 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda aralarında 2’si gri, 4’ü turuncu ve 1’i mavi kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu 10’u ölü, 44’ü sağ, 14’ü teslim toplam 68 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Planlanan 7 terör eylemi engellendi. bütün teröristlere yetecek sarı torbamız var. Bu işi bitirmekte kararlıyız, teslim olmakta acele etsinler.

FETÖ ile mücadelenin de aralıksız sürdürüldüğünü belirti İsmail Çataklı:

KHK’larla 37 bin 934 kişi, idari işlemle de 11 bin 79 kişi olmak üzere 49 bin 13 kişi İçişleri Bakanlığından ihraç edildi.

Çataklı, göç meselesi üzerinden istikrarsızlık yaşatılmaya çalışıldığını da bildirdi:

- Tüm dünyanın aynı anda yaşadığı ve çare aradığı bir sorunun, "kadrolu fitneciler" ve "kadrolu provokatörler" tarafından istismar ediliyor. 

Çataklı, Yunanistan'ın geri itme hukuksuzluğunun devam ettiğini de belirtti. Bakan Yardımcısı, Türkiye'ye karşı yapılan bu kışkırtıcı adımlara Avrupa Birliği'nin de destek vermesini eleştirdi.

- Çok şükür, bizim göç yönetimimizde böyle kara lekeler yoktur. Bu hükümlerin artmasını, dünyanın bu konuda uyarılarımızı dikkate almasını ve sorunun palyatif değil, yerinde çözümlerle, medeniyetimize yakışır şekilde halledilmesini arzu ediyoruz.
KPSS incelemesi: "Devlet işin başında" Gündem Yüksek Askeri Şura toplanıyor Gündem Adana'da gündüz operasyonu: Soylu talimat vermişti Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem