İran'dan Irak'ın iç meselesi değerlendirmesi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani haftalık basın toplantısında konuştu. Irak'taki gelişmeleri değerlendiren Kenani, yaşananların iç mesele olduğunu ve aşılabileceğini söyledi. Ayrıca barış ve güvenliğin tesisi için destek vurgusu yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani Dışişleri Bakanlığı binasında, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Irak'taki gelişmeleri değerlendiren Kenani, "Irak'ta yaşananlar bir iç meseledir ve Irak partileri bu aşamayı aşabilir" dedi.

Barış ve güvenliğin tesisi için destek vurgusu yapan Kenani, "İran, kardeş ve komşu bir ülke olan Irak'ın güvenliğini ve istikrarını teyit etmiştir ve güvenliğinin İran ve bölgenin güvenliğine eşdeğer olduğuna inanmaktadır. Gelişmelere duyarlıdır, konu ve sorunlarını takip eder." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Iraklıların bu krizi barışçıl yollarla ve karşılıklı saygıyla aşma ihtiyacının olduğunu ve herkesin Irak'ın kalkınmasına, ilerlemesine ve refahına yardımcı olacak bir halk hükümeti kurmak için inisiyatif alması gerektiğini" vurguladı.

Ukrayna'dan çıkan gemi ne zaman gelecek Dünya Irak'ta hükümet çıkmazı Dünya Kosava geri adım attı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya ABD, Venezuela'da düğmeye bastı Dünya Avrupa bürokratlar Orban'dan rahatsız Dünya