Caferiler Hazreti Hüseyin'i Gelibolu Yarımadası'nda andı

Muharrem ayı dolayısıyla Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri için Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda anma yapıldı. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Hazreti Hüseyin ve emperyalizme geçit vermeyen şehitleri anmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Çanakkale'de muharrem ayı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi ve Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından yapılan etkiliğin adresi Tarihi Gelibolu Yarımadası oldu. Yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Hazreti Hüseyin ve 72 yakınının şehit olduğu Kerbela olayı yad edildi. Ziyaretçiler, Kuran-ı Kerim okuyup dua etti.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, neden Gelibolu Yarımadası'na gittiklerini anlattı.

CAFERİDER Başkanı Hasan Babur ise her yıl muharrem ayını İstanbul'da icra ettiklerini, bu yıl daha farklı bir anma hazırladıklarını söyledi.

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de Selahattin Özgündüz'e şehitler abidesi minyatürü hediye etti. Özgündüz de Kaşdemir'e kendisine ait yüzüğü takdim etti.

Anma programı kapsamında Namazgah Tabyaları'nda Türkçe mersiye okundu.

Sıcak hava bunaltıyor Yurt Yer çileği Sarıkamış dağlarında Yurt Aysu Türkoğlu Manş'ı geçen en genç Türk yüzücü Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt Antalya'da falezlerin bir bölümü "kesin korunacak hassas alan" kapsamından çıkarıldı Yurt Sarar mağaza çalışanları toplu iş sözleşmesi için grevde Yurt 146 Polonez Gıda işçisi 55 gündür haklarını arıyor Yurt Yol Bulan Fabrikası'nda grev 84. gününde Yurt AK Parti huzurevlerinin huzurunu kaçırdı Yurt