Eskişehir'de dünyanın en büyük ikinci rezervi bulundu

Eskişehir'de 694 milyon ton ile dünyanın en büyük ikinci Nadir Toprak Elementleri rezervi bulundu. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çekiç, bu rezervlerin işlendiğinde ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlayacağını söyledi.

Dünyada bilinen 17 Nadir Toprak Elementleri'nden 10 tanesinin yer aldığı Eskişehir Beylikova'da önemli bir keşif daha yapıldı.

Eti Maden İşletmeleri'ne bağlı Beylikova Maden Sahası'nda 694 milyon ton ile dünyanın en büyük ikinci Nadir Toprak Elementleri rezervi bulundu.

Türkiye bu keşifle birlikte Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci rezerv sahası ilan edildi.

Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çekiç, ilk aşamada kurulan pilot tesiste yılda 1200 ton cevher işleneceğini söyledi.

Pilot tesisin ilk çalışmalardan sonra 570 bin ton cevher işleme kapasitesine erişeceğini kaydeden Çekiç, yılda 10 bin ton NTE, 72 bin ton Barit, 70 bin ton Florit ve 250 bin ton Toryum işleneceğini kaydetti.

Merkez Bankası enflasyon tahminini güncelledi Ekonomi Elektrikli otomobilde gümrük vergisine zam Ekonomi Kartlı harcamalar rekora doymuyor Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi