Erdoğan ABD'nin YPG taziyesini eleştirdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Duhok'taki sivillere yönelik saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, saldırının PKK, YPG, PYD'nin alışılmış terör eylemlerinin bir benzeri olduğunu söyledi. ABD'nin YPG taziyesine de tepki gösterdi. Astana Zirvesi'nin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Sürecin ve aramızdaki eşgüdümün devamını, siyasi çözüm açısından çok çok önemli görüyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TRT yayınına konuk oldu. Erdoğan'a gündemle ilgili sorulan sorulara yanıt verdi.

Irak'ın kuzeyindeki Duhok bölesinde sivillerin hedef alındığı saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, saldırının PKK, YPG, PYD'nin alışılmış terör eylemlerinin bir benzeri olduğuna dikkat çekti.

Teröre karşı uyarılarda bulunan Erdoğan, Türkiye ile Irak arasındaki olumlu gelişmeleri bozmanın amaçlandığını söyledi.

Erdoğan, ABD'nin Suriye’de MİT operasyonlarıyla etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristler için taziye mesajı yayımlamasına da tepki gösterdi. " Amerika'nın terör örgütüyle iş tutması kendi kazdığı kuyuya düşmesi sonucunu doğuracaktır." dedi.

Tahran'da yapılan 3'lü Astan Zirvesi'ni de değerlendirdi Erdoğan, görüşmenin samimi geçtiğini kaydetti.

Yunanistan'ın kışkırtma faaliyetlerine izin verilmeyeceğini de vurguladı Erdoğan.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili süreç de soruldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a.

Ekonomi mesajları da veren Erdoğan, enflasyonla mücadele kararlılık vurgusunu yineledi.

Suriye'de etkisiz hale PKK'lıların itirafları ortaya çıktı Gündem Süleyman Soylu'dan şehit korucuların ailelerine taziye ziyareti Gündem Salihe Aydeniz için Karma Komisyon toplandı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem