TUBİM uyuşturucuyla mücadelede CKD ile birlikte çalışıyor

İçişleri Bakanlığı, uyuşturucuyla mücadele alanında çok sayıda projeyle farkındalık çalışması yürütüyor. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Şube Müdürü Murat Sarıgüzel, ‘Bizim asıl silahımız, gücümüz halktır. Halk bizim arkamızda olduğu sürece bu mücadelede başarılı olabiliriz.’ dedi. TUBİM, vatandaşları uyuşturucuyla mücadele ve insanların hayatını kurtarmaya çağırdı.

Türkiye, 2017 yılında uyuşturucuya bağlı ölümlerde zirveyi gördü. O yıl 941 kişi hayatını kaybetti. Bir yandan arzla mücadele devam ederken diğer yandan toplumun kılcal damarlarında bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarına ağırlık verildi.

En İyi Narkotik Polisi Anne, Narkorehber, UYUMA ve daha çok sayıda projenin tohumları bu dönemde atıldı. Bu adımların her birinin temelinde ise Narkolog projesi var. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Şube Müdürü Murat Sarıgüzel, uyuşturucu ile mücadelede önleme faaliyetlerini anlattı.

- Yasa kapsamına aldığımız madde sayısı bine yaklaştı. Anne bunun hangi birini bilsin. Dünya ortalamasına göre çocuğun uyuşturucu kullandığının evde anlaşılması iki yıl. Narkolog’a göre ülkemizde bu süre yaklaşık 15 ay. Uzun diyebileceğimiz bu süre içinde de ilk fark eden anne. En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’nin üzerinde inşa edildiği gerçekler bunlar. Bu nedenlerle annelerin bilgilendirilmesi mücadelede çok kıymetli, daha da ötede bizce eşsiz bir yerde.

narkotikpolisianne.com adlı internet sitesi ile annelere daha hızlı ulaşılıyor. TUBİM, annelere yönelik yürütülen eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, toplumun her kesimine ulaşma çabasında. Üniversitelerde de Narkogençlik çalışması var. İlleri dolaşan iki TIR, 2015’ten bu yana 557 bin öğrenciye ulaştı

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin (CKD) başlattığı Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor. TUBİM Şube Müdürü Murat Sarıgüzel CKD ile birlikte yaptıkları çalışmaları anlattı.

- Uyuşturucu ile mücadele alanında proje yapmak doğru bilgi ve tecrübeye dayanması gereken, hassas, halkın deyimiyle ince bir iştir. Narkotik suçlarla mücadele, bağımlılıkla mücadele entelektüel birikim ister. Sadece karamsar tablolarla dolu bağımlılık öyküleri üzerine kurulu ilkel bir yöntemle yapılamayacak kadar karmaşık ve emek isteyen bir mücadelenin içinde olduğunuzun farkında olacaksınız. CKD’nin de ‘ Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ diye kıymetli bir projesi var. Tek tek inceledim, modülleri güçlü. Uyuşturucuya karşı sahada CKD'yle birlikteyiz.

Yolda yürürken, otobüse binerken, çocuğunuzu okula bırakırken… UYUMA uygulaması ile her alanda uyuşturucuyla mücadeleye katkı sağlayabilirsiniz. Uyuşturucu ile Mücadele Uygulaması UYUMA’nın, dünyada eşi yok. Telefonunuza yüklediğiniz uygulama ile anlık bildirimde bulunabiliyorsunuz:

- Bu uygulamayı yükledikten sonra şüpheli uyuşturucu kullanımı ya da satıcı gördüğünüzde doğrudan metin mesajı gönderebileceğiniz gibi, fotoğraf ya da video çekip onları da atabiliyorsunuz. Bu bildirim doğrudan 112’ye ulaşıyor. Sizin konum bilgilerinizden en yakın polis ya da jandarma ekibi o bölgeye yönlendiriliyor. Topyekün mücadele edeceksek çevremizde böyle olaylar oluyorsa bu uygulamayı yükleyin.


Asıl silahın halk olduğunu vurgulayan TUBİM Şube Müdürü, vatandaşları hayat kurtarmak için uyuşturucu ile mücadeleye çağırdı.

Diyarbakır anneleri'nden evlatlarına "Teslim ol" çağrısı Yaşam TZOB anız yakma konusunda çiftçileri uyardı Yaşam Ormanlık alanlara giriş yasaklandı Yaşam SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Evde paketleme dolandırıcılığı Yaşam Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam