Deriyi ilmek ilmek işliyorlar

El Sanatları Teknolojisi alanında görevli öğretmenler tabakalanmış derilere ilmek ilmek işledikleri desenlerle sanatsal ürünler üretiyor. El emeği göz nuru aksesuar işlemelerinde Bursa'nın tarihi yapıları yer alıyor

Tabaklanmış hayvan derilerine ince işçilikle sanatsal dokunuşlar yapan iki öğretmen, tablo, takı, ayna çerçevesi, çanta gibi aksesuarlar üretiyor.

Bursa Olgunlaşma Enstitüsündeki öğretmen Deniz Şenol ve Bahar Yağcı, 7 yıldır deri işlemeciliği sanatını icra ediyor.

İki öğretmen okul bünyesinde yürüttükleri çalışmalarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvan derilerini sanatsal ürünlere dönüştürüyor.

Titizlikle işledikleri derilere Ulu Cami, Tophane Saat Kulesi gibi Bursa'nın önemli tarihi yapıları ile Osman Gazi figürlerini aktarıyor.

Desenin deriye çizilmesi, işlenmesi, boyanması ve son olarak bekletilmesi gibi süreçlerden geçen eserler yaklaşık 3 ayda ortaya çıkıyor.

Tabloların yanı sıra yapılan takı, ayna çerçevesi ve çantalar da enstitüde sergileniyor. Sergileme amaçlı yapılan bu eserlerden bazıları talep edenlere satılıyor.

Sivas’ta 4’üncü Âşık Veysel Emlek Âşıklar Festivali başladı Kültür Sanat Bora Gencer Kimdir? Kültür Sanat Filistin'de Zeytin Dağı Barış Ödülleri sahiplerini buldu Kültür Sanat İki sanatçı, iki tutkulu yürek Kültür Sanat Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt