Rusya’dan tahıl koridoru açıklaması: Koneşenkov açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, tahıl koridoruyla ilgili Rus devlet televizyonuna konuştu. Sözcü Konaşenkov, “Karadeniz inisyatifi ile ilgili nihai belgeyi oluşturma çalışması yakında tamamlanacak” dedi.

Türkiye'nin köprü görevi gördüğü tahıl koridoruyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov Rus devlet televizyonunda yaptığı açıklamada “Karadeniz inisyatifi ile ilgili nihai belgeyi oluşturma çalışması yakında tamamlanacak” dedi.

Tahıl koridorunun Kiev’e silah ve askeri ekipman yollanması için kullanılmasını da önlemek istediklerini belirten Konaşenkov, Moskova’nın önerilerinin katılımcı taraflarca büyük ölçüde desteklendiğini söyledi.

Tahıl koridoru ile ilgili kritik zirve İstanbul'da yapılmış, dörtlü masa kurulmuştu. Zirve sonrası açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar görüşmenin olumu bir havada geçtiğini bildirmişti.

İstanbul’da tahıl sevkiyatı için üçlü bir koordinasyon merkezi oluşturulması ve liman çıkış ve varış noktalarından ortak kontrol yapılması konusunda ilerleme sağlanmıştı. Bu kapsamda Rus ve Ukrayna'dan heyetler yeniden Türkiye'de bir araya gelecek.

Çin ABD'nin katliamlarını verilerle ortaya serdi Dünya İsrail Gazze'de Hamas'a ait yerleri vurdu Dünya Şi Cinping Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etti Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya