Nebati'den G20 toplantısında küresel ekonomi çıkışı

Endonezya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medyadan açıklama yaptı. Nebati, "Pandeminin küresel ekonomi üzerinde oluşturduğu baskının azaltmasının önemini kapsamlı bir şekilde aktardık” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Endonezya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Toplantının ayrıntılarını Twitter'dan paylaşan Nebati, "Tedarik zincirindeki aksamalar, enerji ve gıda fiyatları, tarımsal üretimi zorlayan iklim değişikliğinin olumsuz etkileri gibi risklerin altını çizerek, çözümler üzerinde çalışmanın önemini vurguladık." ifadelerini kullandı.

"Küresel Sağlık Gündemi" oturumuna da katılan Nebati, "Pandeminin küresel ekonomi üzerinde oluşturduğu baskının azaltmasının önemini kapsamlı bir şekilde aktardık” diye kaydetti.

Bakan Nebati, "Uluslararası Finansal Mimari" başlıklı oturuma ilişkin de "Çok taraflı kalkınma bankalarının kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmaların desteklenmesine vurgu yaptık." ifadesini kullandı.

Güney Afrika Maliye Bakanlığı ile ekonomik ve ticari ilişkileri ele aldıklarını bildiren Nebati, gelecek dönemde iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırılması, sanayi ve teknoloji alanında ilişkilerin geliştirmesinin hedeflendiğini belirtti.

Vatan Partisi ucuz akaryakıt formülünü duyurdu Ekonomi Akkuyu nükleer santralinde "son viraja" girildi Ekonomi ABD'de enflasyon 41 yılın zirvesinde Dünya Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi