Zaharova Türkiye Ermenistan normalleşme adımlarını değerlendirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında konuştu. Tahıl koridoru mutabakatını olumlu olduğunu söyleyen Zaharova'nın gündeminde Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin normalleşme adımları da vardı. Zaharova, 2 ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin bölgenin yararına olacağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, haftalık basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da yapılan dörtlü toplantıda tahıl sorununun ayrıntılı şekilde ele alındığını kaydetti. Zaharova, Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin normalleşme adımlarını da olumlu olarak değerlendirdi:

- Toplantıda, tahıl sorunu ayrıntılı şekilde ele alındı. Olası anlaşmaların bazı unsurları formüle edilebildi. Bu unsurlar, askeri kurumlar aracılığıyla Rusya, Ukrayna ve Türkiye'de görüşülüyor.

Mariya Zaharova, tahıl ile ilgili temasların aynı formatta devam edeceğini belirtti. Zaharova, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyonunun süreciyle ilgili de konuştu.

- ABD ve müttefikleri, Kiev rejiminin askeri kabiliyetini güçlendirmeye çalışsalar da Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü özel askeri operasyon devam edecek ve Rus yönetiminin belirlediği tüm hedefler yerine getirilecek.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecine de değinen Zaharova, söz konusu sürece ileride de destek sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

- Bunun, bölgenin istikrarı ve ekonomik refahının yararına olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz.
Tahıl koridoru mutabakatında neler var? Dış Politika ABD Türkiye'ye F-16 satışına onay vermedi Dış Politika Türkiye BRICS'e üyelik başvurusu yapacak Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika