İlaca zam kararı yayınlandı: İşte zam oranı

Eczacıların kâr oranlarında yüzde 25 artırım yapıldı. Bu kararla ilaçlara da aynı oranda zam geldi. Karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla eczacıların kâr oranlarında artırıma gidildi. ilaç fiyatında yüzde 25 oranında bir artış yapıldı.

Bu kararla 9 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara da yüzde 25 zam geldi. Kararda, beşeri tıbbi ürünlerine fiyatlandırılmasında kullanılan Türk lirası cinsinden bir Euro değerinin, 2022 Temmuz’da yüzde 25 artırıldığı belirtildi.

Buna göre ilaçların depocuya satış fiyatının 100 liraya kadar olan kısmı için eczacı kârı yüzde 25’ten yüzde 28’e çıktı. 100-200 lira arasında olan kısmı için yüzde 16’dan yüzde 18’e ve 200 lira üstünde kalan kısmı için yüzde 12’den yüzde 13’e yükseldi.

İlaçlarda depocuların kâr oranları ise değişmedi.

BBDK 'kredi kısıtlama' kararının esnetildiğini açıkladı Ekonomi ABB Meclisi, belediye işçilerinin zamlarını ele aldı Ekonomi Otobüs biletleri 300 Liradan başlıyor Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi