Vatan Partisi ve TGB'den İncirlik Üssü önünde basın açıklaması

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği ABD'nin İncirlik Üssü önünde basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi adına açıklama yapan Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, "Tam bağımsız ve üreten bir Türkiye için NATO'dan çıkılması zorunludur." ifadesini kullandı. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, "Zannetmesinler ki biz burada duracağız. Onlar eğer bu toprakları terk etmezlerse birinin değil bininin başına çuval geçiririz. Bu topraklardan NATO'yu def edeceğiz." dedi.

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği ABD'nin İncirlik Üssü önünde basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi adına Adana İl Başkanı Ahmet Suseven açıklama yaptı. Suseven, "Tam bağımsız ve üreten bir Türkiye için NATO'dan çıkılması zorunludur." ifadesini kullandı. Türkiye Gençlik Birliği adına açıklama yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, "Zannetmesinler ki biz burada duracağız. Onlar eğer bu toprakları terk etmezlerse birinin değil bininin başına çuval geçiririz. Bu topraklardan NATO'yu def edeceğiz." ifadesini kullandı.

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven'in basın açıklamasının tam metni: 

Öncelikle NATO Gladyo’sunun yaktığı Madımak’daki aydınlarımızı ve Başbağlar’da kurşuna dizdiği 33 vatandaşımızı saygıyla anıyoruz. İşte NATO’nun marifetleri bunlar. Türkiye’de faili meçhul cinayetler, katliamlar, darbeler, şehir meydanlarında bombalar patlatma. NATO tarihi kanlı bir tarih. Türkiye’ye karşı, aydınlarımıza, devrimcilerimize karşı kanlı bir tarih. NATO tarihi bu.

 NATO, Türkiye’nin gündemine Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya alınmasıyla girmedi. Türkiye NATO’ya 1951 yılında girdi ama 1945 yılında Türkiye’nin Atlantik sistemine bağlanması ile birlikte Amerikan Emperyalizminin Türkiye’deki cinayetleri o tarihlerde başladı. O günden beri mücadele ediyoruz. Türkiye’nin bağımsız ve başı dik bir şekilde yaşaması NATO zincirlerini kırmasıyla mümkün. Bu nedenle Vatan partisi “NATO’dan Çıkalım” kampanyasına başladı.

NATO’DA DOĞALGAZ MAZOT YOK KOMŞULARIMIZDA HEPSİ VAR

 NATO yalnızca bir dış politika sorunu değil. Aynı zamanda ekmeğimizle aşımızla ilgili bir sorun. NATO’dan çıkarsak domates, patlıcan, biber fiyatları düşer. Çünkü NATO’nun mazotu yok, NATO’nun elektrik enerjisi yok, NATO’nun doğalgazı yok. NATO meselesi Türkiye’nin ekonomik geleceği açısından, refahımız acısından son derece önemlidir. NATO’dan çıkarsak enerji fiyatları düşer. Çünkü Rusya’dan, İran’dan NATO’nun tehdit ettiği dostlarımızdan Azerbaycan’dan, Katar’dan hatta Sudi Arabistan’dan ucuz mazot, doğalgaz ve benzin temin edebiliriz. Türkiye’nin ucuz enerji bulması NATO’dan çıkması ile mümkündür. NATO’dan çıkmak bağımsız, üreten Türkiye’nin birinci şartıdır. Bürüksel’den, Washington’dan gelen emirlerle, kanunlarla yönetilen bir Türkiye’nin zaten sonuna geldik. 2015 yılından beri yaşadığımız olay Türkiye’nin NATO’dan kurtulması sürecidir.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜRKİYE’NİN KADER YILI

 Türkiye’nin NATO ile savaşı gelecek haziran ayında dönüm noktası yaşayacak. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin NATO ve Amerikan Emperyalizmiyle mücadelesinde bir dönüm noktasıdır. Önümüzdeki yıl Türkiye’nin kader yılıdır. Sadece Türkiye’nin değil Batı’nın da Doğu’nun da kader yılıdır. Türkiye üzerinden bütün dünya dengelerini değiştirecek gerçekler önümüzdeki süreçte yaşanacak. Yükselen bir Asya Uygarlığı var. Türkiye’nin o Asya Uygarlığında cephe tutması dünyanın önünü açacaktır. Bu nedenle milli demokratik devrimler çağının en güçlü dalgası önümüzde durmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’nin NATO’dan çıkması sadece bir Türkiye sorunu değil, uluslararası da bir sorundur.

 BU GENİŞLEME NATO’NUN MEZARINA DOĞRU BİR GENİŞLEMEDİR

 

Burada anahtar olay Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerini sürdürmesidir. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Tayip Erdoğan da, ‘Suriye’nin kuzeyinde YPG-PYD’yi bitireceğiz’ diye açıklamalar yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin iradesini ortaya koyuyor. Fakat İncirlik Hava Üssü’nden kalkan uçaklar YPG-PYD’ye silahlar bırakıp geri geliyor.

 Türkiye, Doğu Akdeniz’de de Amerika-İsrail eksenli, Fransa’nın da katıldığı tehditlerle karşı karşıyadır. Türkiye’ye yönelik tehditlerin odağı Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’dir. Türkiye’yi kuşatan Amerikan üsleri haritasını biliyorsunuz. NATO’nun her yöne doğru genişlemesi Türkiye için tehdit anlamına gelmektedir. Ama bu genişleme NATO’nun mezarına doğru bir genişlemedir.

 ENERJİ GÜVENLİĞİMİZ BU ÜLKELER

 Yukarıda belirttiğimiz gibi bütün bu sürecin kilit noktası PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin Suriye’nin kuzeyindeki varlığıdır. Türkiye, Suriye’nin kuzeyine bir harekat hazırlığı içerisinde olduğunu ifade etti. Burada da NATO ile karşı karşıya geliyoruz. Bu durumda Türkiye’nin önünde sıcak bir NATO ile mücadele süreci varken Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya alınmasına evet demek Türkiye için akıllıca bir hareket değildir. Aymazlık denilebilecek bir durumu ifade etmektedir.

Bu durum aynı zamanda Türkiye ekonomisi içinde çok büyük bir yanlıştır. Türkiye’nin enerji bunalımını çözeceğimiz ülkeler NATO’yla cephe cepheye gelen Rusya’dır, İran’dır, Azerbaycan’dır. Enerji güvenliğimizi bu ülkelerle koruyabiliriz. Şanslı ülkeyiz çünkü komşularımız enerji üretiyor. Şimdi YPG’yi imha edebilmemiz için, PKK’yı bitirebilmemiz için Suriye ile iş birliği yapmamız lazım. Aynı zamanda Irak, Rusya ve İran’la da iş birliği yapmamız gerekiyor.

 NATO TÜRKİYE’YE NE GETİRDİ?

1)     Faili Meçhul Cinayetler İşledi

 Eşref Bitlis, Gaffar Okkan, Uğur Mumcu, Hırant Dink gibi nice aydınlarımızı katletti.

2)     Katliamlar Tertipledi ve Bombalar Patlattı

Kahramanmaraş, Çorum, 1 Mayıs 77, Madımak, Başbağlar katliamlarını tertipledi. Şehir merkezlerimizde bombalar patlattı.

3)     Türkiye’de Darbeler Yaptı

12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 darbelerini yaptı. NATO, 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalkıştı. Arkamızda duran İncirlik Hava Üssü’nden kalkan yakıt ikmal uçakları meclisimizi bombalayan NATOcu askerlerin kullandıkları uçaklara yakıt doldurdu. Ancak 15 Temmuz günü silahlı kuvvetlerimiz ve milletimiz direndi, kazandık. NATO’nun bütün desteğine rağmen NATO generalleri o gece perişan edildi. Bugün Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor.

4)     Terör Örgütlerini Besledi

PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütleri hepsi NATO’nun çocuğudur. PKK’ya binlerce tır silah verdi ve vermeye devam ediyor.

5)     Türk Ordusunu ve Vatan Partisi’ni Yok Etmek İstedi

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarıyla Türk Ordusu’nu ve Vatan Partisi’ni hapislere attı. Vatan Partisi’ni yok etmek istedi. Vatan Partisi’nin liderliğiyle Silivri duvarlarını yıktık. Ordumuzu özgürleştirdik.

6)     Türkiye’yi Üretimden Kopardı

Türkiye’yi üretimden kopardı, sıcak para ile denetime tabii tuttu ve yüksek faiz cenneti yapıp borçlandırdı.

NATO’nun Türkiye’ye verdiği zarar anlatmakla, söylemekle, okumakla bitmez.

 HATANIN ÖNLENMESİ MÜMKÜN

NATO’ya katılmak sekiz aşamadan oluyor. Bu sekiz aşamanın daha iki aşaması bitmiş durumda. Bu aynı zamanda TBMM’nin de gündemine gelecek. Vatan Partisi bu süreci sıkı bir şekilde adım adım takip etme kararındadır. NATO konusunda Türkiye’nin bağımsızlığına, bütünlüğüne ve ekonomimizin gelişmesine uygun bir politika almamız için hükümetimize önerilerimizi belirteceğiz.  Hükümetimizden de yapıcı tavırlar bekliyoruz. Yapılan bu hatanın önlenmesi önümüzdeki süreçte mümkündür. Böyle bir süreçte biz Türkiye’yi düşünüyoruz. Böyle bir konumda amacımız muhalefetçilik değil. Türkiye’yi yönetecek partiyiz. Üreticilerin milli hükümetini kuracak partiyiz. Dolayısıyla üreticilerin milli hükümetinin politikalarının uygulanmasına bu günden başlamış durumdayız.

NATO’DAN ÇIKALIM

 

Türk Milleti’nin, kamuoyunun NATO’ya karşı seferberliği için Vatan Partisi olarak NATO’dan çıkalım kampanyamızı başlattık.

NATO’dan çıkalım başı dik yaşayalım

NATO’dan çıkalım Eşref Bitlis’lerimiz katledilmesin

NATO’dan çıkalım Madımak’da aydınlarımız yakılmasın

NATO’dan çıkalım Başbağlar’da köylülerimiz kurşuna dizilmesin.

NATO’dan çıkalım Türkiye darbe ve cinayetlerle boğuşmaktan kurtulsun ve huzur içinde barış içinde ekonomi ve kültür hayatımızı geliştirelim.

NATO’dan çıkalım hem bizi hem komşularımızı tehdit eden İncirlik ve Kürecik üslerine el koyalım.

NATO’dan çıkalım Asya’daki bağımsız öncü konumumuza yerleşelim.

 Bu nedenlerle Vatan Partisi olarak NATO’dan çıkalım diyoruz. Merkez Karar Kurulumuz NATO’dan çıkalım kararını aldı.  NATO’dan çıkmak bizim stratejik hedefimizdir.

 Vatan Partisi Üreticilerin Milli Hükümeti’ni kuracak ve NATO’dan çıkacak.

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar'ın basın açıklaması şu şekilde: 

Büyük Türk Milleti,

Değerli Basın Mensupları,

İncirlik Üssü önünden sesleniyoruz. Onlar bizi iyi tanır. Bu duvarların arkasında korunaklı dünyalarında hazırladıkları Türkiye ve Batı Asya’yı işgal senaryolarına izin vermeyiz.

Yakın dönem Türkiye tarihine bakınız, nerede vatanseverlere yönelik tertip varsa orada NATO vardır! Nerede suikast varsa orada NATO vardır!

Nerede darbe varsa, nerede kışkırtma varsa orada NATO vardır!

 NATO bizim dostumuz değil düşmanımızdır. NATO, bir savunma örgütü değildir. ABD’nin, NATO üyelerini kontrol örgütüdür.

NATO’daki 70 yıllık tarihimize başından sonuna bakalım. NATO, Türkiye’nin hangi güvenlik ihtiyacında yanında durmuştur? Söz konusu Türkiye’nin güvenliği olduğunda, ABD ve NATO her zaman ülkemizin karşısında konumlanmıştır. Çünkü ABD ve NATO için hedefteki ülkelerin başında Türkiye gelmektedir!

 Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara bir kez daha söyleyelim.

 ABD’nin, NATO’nun verdiği binlerce tır silahla PKK 40 bin vatandaşımızı şehit etti! Tetiği çeken PKK ise mermiyi namluya süren ABD’dir, NATO’dur.

Soruyoruz ABD’den büyük katil mi var dünyada? NATO’dan büyük terör örgütü mü var dünyad,a?

Türkiye dünyaya kan ve gözyaşı ihraç eden bir terör yapılanmasının içinde kalamaz.

Kendi toprağına, vatanına göz diken bir düşmanla aynı namluyu paylaşamaz!

NATO’nun namluları Türkiye’ye dönmüştür.

Bu haritaya iyi bakın! Ülkemizin etrafı düşman namlularıyla çevrilmiştir.

ABD, AB ve Yunanistan, Türkiye’nin Mavi Vatanındaki doğal kaynaklarını ele geçirmek için silah yığınağı yapıyor.

 Ey NATO’nun komutanları sizin burada Türkiye topraklarında ne işiniz var? Atlantik ötesinden vatanımızı bölmeye mi geldiniz? Darbeler mi tertipleyeceksiniz? Aydınlarımızı mı vuracaksınız? Terör örgütlerini mi besleyeceksiniz? Kardeş Suriye’yi mi böleceksiniz? Irak’ı mı bombalayacaksınız? Kıbrısımızı elimizden almaya mı çalışacaksınız? Rusya’yı mı tehdit edeceksiniz?

Arkamızdaki ABD ve NATO tarafından kullanılan bu üsler, işte bu planların koçbaşıdır.

İncirlik, 15 Temmuz hain darbe girişiminin karargahıdır, ikmal merkezidir.

İncirlik, PKK’nın lojistik üssüdür.

Mehmetçiğimizi şehit eden silahlar buradan gidiyor.

Bu üsler, hem Türkiyemiz hem de komşularımız için tehdit oluşturuyor. Bağrımızdaki hançere müsaade nasıl ederiz? Yapılacak basit: Üsler bütünüyle Türk Ordusunun denetimine alınsın, ABD askeri ve personeli pılını pırtını toplayıp bu topraklar defolsun!

 ABD, NATO’suyla bölgemizde ikinci, üçüncü İsrailler kurmak için binlerce Müslümanı katletti. Filistin’de Mescidi Aksa’ya bombalar atan İsrailse o bombaların sahibi ABD’dir, NATO’dur. Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da dünyanın dört bir yanında binlerce insanın katili ABD’nin ve NATO’nun paralı askerlerine, o kanlı postallarının vatan toprağımıza basmasına izin vermeyiz.

Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.

Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.

Türk gençliğini, gelecek kuşakları hedef alan NATO’dur! 

NATO’da, Pentagon’da, ABD Senatosu’nda, Amerikan düşünce merkezlerinde Türk gençliğine biçtikleri rol, hükümeti devirip Türkiye’yi tekrar Atlantik prangalarına vurmak. O görevleri reddediyoruz.

NATO’da Türk gençliği yok Z kuşağı var. Türkiye’ye, Türk gençliğine eşcinselliği dayatan, yabancılaşmayı dayatan, çürümeyi dayatan NATO’dur. NATO’nun 2022 Stratejik Konsept belgesini açın bakın şunu görürsünüz:

Değerlerimizin bir yansıması olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletmeye devam edeceğiz.

 İşte bu yüzden NATO’da çıkalım geleceğimizi koruyalım diyoruz. Milli kültürümüzün, milli değerlerimizin düşmanı NATO’dur.

 NATO vatanımız, Cumhuriyetimizi, tarihimizi hedef alıyor.  NATO tatbikatında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız hedef alınmadı mı? Atlantik sisteminin dergilerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı, Rusya ve Çin devlet başkanlarıyla birlikte diktatör olarak suçlamadılar mı?  NATO, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkacağını ilan ediyor. Ancak Türk Hükümeti NATO’yla pazarlık masalarına oturuyor.

Çok net ifade edelim! NATO’ya boyun eğen hükümetler, Türkiye’yi yönetemez. NATO’ya boyun eğmeyeceğiz.

NATO zincirini kıracağız, başı dik yaşayacağız.Komşularımızla işbirliği yapacağız.

Türkiye bugün İkinci İstiklal Savaşını vermektedir. İkinci İstiklal Savaşını zafere ulaştırmak için NATO’dan çıkalım.

NATO’dan çıkalım PKK’nın kökünü kazıyalım.

NATO’dan kurtulan Türkiye, iç cephesini birleştirir ve sağlamlaştırır. Üretimde devrim yapar.

Türkiye NATO’dan çıkarsa Atlantik sistemi çöker. Türkiye NATO’dan çıkarsa emperyalizm kaybeder. Biz NATO’dan çıkarsak mazlum milletlerin zaferi olur.

NATO kendi mezarını kazıyor. O mezara gömülecek. Atlantik sistemi çöküyor, uygarlık Asya’dan yükseliyor.

NATO’dan çıkalım, Asya uygarlığının öncüsü olalım.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan İmamoğlu ve Kaftancıoğlu tepkisi Siyaset CHP nereden nereye geldi? Siyaset Suriye'nin kuzeyine operasyon öncesi tank sevkiyatı Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset