Vatan Partisi hükümete seslendi: “NATO’nun Rusya ve Çin’e karşı alacağı kararları veto etmelidir”

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, NATO ile ilgili kararın ardından hükümete seslendi. “Türkiye, NATO’nun Rusya ve Çin’e karşı alacağı kararları veto etmelidir” dedi. NATO’nun Stratejik Konsept metnindeki ifadeleri sıralayan Bursalı, NATO’nun birinci hedefinin Türkiye olduğunu vurguladı. Türkiye’nin kazandığı başarıların Rusya dostluğuyla elde edildiğini belirten Bursalı, Vatan Partisi’nin iktidarında Türkiye’nin NATO’dan çıkacağını kaydetti.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, NATO ile ilgili kararın ardından hükümete seslendi. “ Türkiye, NATO’nun Rusya ve Çin’e karşı alacağı kararları veto etmelidir” dedi. NATO’nun Stratejik Konsept metnindeki ifadeleri sıralayan Bursalı, NATO’nun birinci hedefinin Türkiye olduğunu vurguladı. Türkiye’nin kazandığı başarıların Rusya dostluğuyla elde edildiğini belirten Bursalı, Vatan Partisi’nin iktidarında Türkiye’nin NATO’dan çıkacağını kaydetti.

Hükümetin İsveç ve Finlandiya’ya yönelik NATO vetosunu kaldırması gündemde yerini koruyor. Vatan Partisi’nden konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, hükümete seslendi:

- Vatan Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanına ve hükümete sesleniyoruz: Türkiye, NATO’nun Rusya ve Çin’e karşı alacağı kararları veto etmelidir!

Bursalı, NATO toplantısında yayınlanan Stratejik Konsept metninde Rusya ve Çin düşmanlığına yer verildiğini işaret etti:

- Rusya Federasyonu, Müttefiklerin güvenliğine ve Avrupa-Atlantik bölgesindeki barış ve istikrara yönelik en önemli ve en doğrudan tehdittir” ifadesi kullanılmıştır. Yine Stratejik Konsept metninde, "Çin Halk Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında derinleşen stratejik ortaklık ve kurallara dayalı uluslararası düzeni bozmaya yönelik karşılıklı olarak birbirini güçlendiren girişimleri, değerlerimize ve çıkarlarımıza aykırıdır" denmektedir

Vatan Partisi Genel Sekreteri, bu cümlelerin aslında Türkiye’ye doğrudan bir tavır içerdiğini belirtti:

- Yani, Çin ve Rusya birlikte hedef tahtasına konularak, Türkiye'nin bu iki ülke ile derinleşen ortaklığının NATO’nun çıkarlarına aykırı olduğu belirtiliyor. Özetle NATO, Rusya ve Çin’i doğrudan tehdit olarak gösteriyor.

Özgür Bursalı, NATO’nun tehdidinin Türkiye için altın fırsatlar yarattığını söyledi:

- Doğu Akdeniz’de karşılaşacağı tehditler için hayati önemdedir. Bu tavır, Rusya ve Çin ile Türkiye arasında var olan ekonomideki altın fırsatları değerlendirmek için zorunludur. Bu tavır, KKTC’nin tanınması için belirleyici olacaktır. Ucuz mazot, ucuz benzin, ucuz doğalgaz, kısaca ucuz enerji için şarttır.

Vatan Partisi Genel Sekreteri, Türkiye’nin kazandığı bütün başarıların NATO içindeki Rusya düşmanlığına karşı Rusya dostluğuyla elde edildiğini ifade etti. Tabloyu gözler önüne serdi:

- Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen İkinci İsrail planını Rusya ile birlikte bozduk. Karabağ’ı, Sayın Cumhurbaşkanının da ifade ettiği üzere, Azerbaycan ordusunun liderliğinde Rusya ile birlikte işgalden kurtardık.15-16 Temmuz NATO darbesinin bastırılmasında Rusya’nın sonuca etki eden, etkili desteğini gördük.

Rusya ve Çin dostluğunun Türkiye için değerli olduğunu vurgulayan Bursalı, Vatan Partisi iktidarda olduğunda Türkiye'nin NATO'dan çıkacağının altını çizdi:

- İki ülke ABD ve NATO’ya karşı silah arkadaşıdır ve kaderleri ortaktır. Türkiye, Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti iktidarında kesinlikle NATO’dan çıkacaktır.
Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya uyarı Dış Politika İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye karşıtı açıklamalar Dış Politika "NATO dağılmakta olan bir güç" Siyaset Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika