Ersin Tatar: ''Lavrov’un mesajı önemli, KKTC’yi güçlendirelim''

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un KKTC'ye atıfta bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı. “Bu rastgele değil. KKTC’yi yaşatmak, güçlendirmek hepimizin temel hedefidir” dedi. Tatar, Türkiye-Yunanistan geriliminde ve Ege adalarında yapılan kışkırtmalarda ABD’nin parmağı olduğunu da belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Rusya, ABD ve Yunanistan ile ilgili net mesajlar geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekata ilişkin yaptığı açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne atıfta bulunmuştu.

Aydınlık gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik ve Ankara Muhabiri Olcay Kabaktepe, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile röportajda, Lavrov’un açıklamasını sordu.

Ersin Tatar soruyu şu şekilde cevapladı:

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un  KKTC'den bahsetmiş olması önemli bir durum. Onlar bizi tanımıyor olabilirler. Ama dünya nezdindeki siyasette, ayrı bir halka saygı duyulması, muhatap kabul edilmesi ciddi bir olay. Lavrov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını vermiştir. Bu rastgele bir şey değildir.

“Kıbrıs’ın kuzeyindeki bu Türk devletinin güçlendirmek ve buradaki pozisyonumuzu daha da geliştirmek Türkiye’nin siyaseti bakımından da önemlidir.

Tatar, Türkiye-Yunanistan geriliminde ve Ege adalarında yapılan kışkırtmalarda ABD’nin parmağı olduğunu belirtti. Yunanistan’daki ABD üslerinin hedefine de dikkat çekti.

Ersin Tatar, KKTC’nin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Federal temelli bir anlaşmanın KKTC’yi yokluğa sürükleyeceğini kaydetti.

Tatar, KKTC’de yapılan Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı’nın önemine de değindi. “Yunanistan, Ege’de açık denizlerde sığınmacıların botlarını patlatıp ölüme terk ederken, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC onları kurtarma tatbikatı yaptı” dedi.

Astsubay Baş Atina ve AB'ye uyardı Dış Politika Erdoğan'dan Yunanistan'a göçmen tepkisi Dış Politika İstanbul'da Uluslararası Göç Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika