Bakan Soylu: "Artık belediyelerden Kandil'e ne para ne lojistik gidiyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019’dan sonra terör suçları nedeniyle 48'i PKK, 1'i FETÖ olmak üzere 49 belediye başkanının görevden alındığını açıkladı. Bakan Soylu, teröre para aktarmayınca belediyelerin gelirlerinin arttığını kaydetti. Bölgeye yapılan yatırımları anlatan Soylu, hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, hemde ABD ve Avrupa’ya tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı’nda konuştu. Soylu, 2019’dan sonra terör suçları nedeniyle 48'i PKK, 1'i FETÖ olmak üzere 49 belediye başkanının görevden alındığını açıkladı:


- Bu belediye başkanları hakkında yürütülen kovuşturmalar sonucunda, toplam 694 yıl 998 ay 338 gün ceza verildi. Bunların 152 yıl 258 ayı kesinleşti. Ne oldu? Ne yapılsaydı? Bu terörle iç içe bulunanlara buyurun siz terörle iç içe bulunmaya devam edin dense miydi? Artık belediyelerden Kandil'e ne para ne lojistik ne de festivallerde kandırılan evlatlar gidiyor. Uyuşturucu, PKK'nın atardamarı, bu belediyelerde de şah damarıydı. 15 Temmuz'dan sonraki süreçte ikisine de darbe vurduk.

Soylu, PKK’dan alınan belediyelerin gelirlerinin arttığına dikkat çekti. Görevlendirmelerin ardından belediyelerin 3,2 milyar lira kamu, 4,4 milyar lira da piyasa borcunun ödendiğini bildirdi:


- Teröre para aktarmayınca hem gelir artmış, hem tüketim kontrol altına alınmış, hem de olağanüstü derecede yükseltebilme kabiliyetine sahip olmuşlar. Gelir gider farkı ise eski 424 milyon liradan artı 1 milyar liraya yükselmiştir.

İçişleri Bakanı, bölgeye yapılan yatırımlardan da bahsetti. Bugüne kadar görevlendirme yapılan belediyelerin, 1839 proje için 5,4 milyar lira yatırım yaptığını ifade etti:


- Güvenlikle, asayişle ilgili bir problemin olmadığı, herhangi bir yerden bir yere rahatlıkla gidilebileceği bir tablo var. 

Bakan Soylu, PKK eliyle belediyeleri tahakküm altına alınanların oyun dışına atıldığını belirtti. Diyarbakır Annelerinin bunun bir örneği olduğuna dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi:


- Birileri Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla Terörle Mücadele Yasası'nı trampa yapmaya, aldım verdim yapmaya hazırdırlar.

Terör örgütlerinin arkasında Avrupa ve Amerika’nın olduğunu söyleyen Soylu, Meclis’teki uzantısına da işaret etti.


- Teröristleri veya onların ülkelerine karşı eylem düzenleyenleri kendi ülkemizde barındırsak, Türkiye'yi bir dakikada terör devleti olarak ilan ederler. İçeriden de bu işlerin şakşakçısı, destekçisi olduğu apaçık çok nettir.
PKK'lılar tarafından öldürülen Necmettin Öğretmen unutulmadı Gündem PKK'lılar tarafından katledilen Necmettin Öğretmen unutulmadı Gündem DBP’li vekil Aydeniz'in fezlekesi komisyonda Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem