CHP'li ABB'ye Dikmen tepkisi

Ankara Dikmen Vadisi’ndeki belediye arsasının yüksek katlı yapılaşmaya açılarak satılığa çıkarılmasına tepkiler sürüyor. Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi'ni ve kamu kaynaklarını peşkeş çekmiştir” ifadelerine yer verildi.

Aydınlık gazetesi, Ankara Dikmen Vadisi’ndeki belediye arazisinin yüksek katlı yapılaşmaya açılarak satılığa çıkarılmasını ortaya çıkardı. Yaşananlara yönelik tepkiler sürerken yeni bir açıklama geldi:



- Hem gecekonduların bulunduğu bölgelerin ıslahını hem de yeşil alanın korunmasını esas alan, başarılı bir şekilde başlayan bu büyük proje, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin rant oyunlarının mekanına dönüşmüş; imar planı değişiklikleri ve müteahhitlerle yapılan sözleşmelerle kamu kaynakları ve vadi sermayeye peşkeş çekilmiştir.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada vadide yüksek katlı yapılaşmanın defalarca mahkeme tarafından iptal edildiği ve yürüyen davalar olduğu belirtildi.



- ABB yeşil alanları yapılaşmaya açmakla kalmıyor, rant değerlerini artırdığı arsaları satışa çıkarıyor. Şubemiz tarafından Dikmen Vadisi ve çevresinin yüksek yoğunlukta yapılaşmaya açılması hususu defalarca mahkemeye taşınmış ve söz konusu planlar hakkında mahkemeler her seferinde iptal kararı vermiştir.

Şehir Plancıları Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son ihaleyle rant oyunlarını devam ettirdiğini dile getirdi. ABB’nin uygulamasının kamu çıkarlarıyla örtüşmediği de ifade edildi.

Açıklamada Dikmen Vadisi’nde temiz hava, açık ve yeşil alanların geri dönüşü olmayacak şekilde yok edildiği de kaydedildi:



- Üstelik aşırı yüksek yapılaşmaya konu olan bölge, vadinin en yüksek kotlarında yer almakta, diğer bir ifadeyle Ankara'nın hava koridorunun önüne 49 katlı duvarlar örülmektedir. Dikmen Vadisi ve çevresi, Ankara'nın önemli hava koridorlarından biridir. Aynı zamanda açık ve yeşil alan sisteminin sürdürülebilirliği ve uzun erimde kamusal fayda sağlama esası gereği korunması elzem olan bir alandır.

Öte yandan Dikmen Vadisi ihalesi 14 Haziran’da yapıldı. 35 bin metrekarelik arsayı 167 milyon 500 bin Türk Lirası bedelle Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. isimli şirket aldı. Kesin sonucun komisyon üst kurul incelemesinin ardından ilan edileceği bildirildi.

İstanbul Ataşehir'de örnek proje Yurt Manisa'da üzüm bağlarını dolu vurdu Yurt Yaban keçilerinin vadisi: Bağın Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt Antalya'da falezlerin bir bölümü "kesin korunacak hassas alan" kapsamından çıkarıldı Yurt Sarar mağaza çalışanları toplu iş sözleşmesi için grevde Yurt 146 Polonez Gıda işçisi 55 gündür haklarını arıyor Yurt Yol Bulan Fabrikası'nda grev 84. gününde Yurt AK Parti huzurevlerinin huzurunu kaçırdı Yurt