CKD annelerin haklı talebini gündeme getirdi

Cumhuriyet Kadınları Derneği, tartışma yaratan paylaşımların yapıldığı TikTok uygulamasının kapatılmasını istedi. Açıklamada, “Annelerimiz TikTok uygulamasının kapatılmasını talep ediyor” denildi.

Toplumda kültürel yozlaşmaya neden olan paylaşımların yapıldığı TikTok’un kapatılması için çağrı yapıldı:

- Etik değerlerin hiçe sayıldığı, gelenek ve göreneklerimize saldıran, kontrolden çıkmış içeriklerin beğenilme sayılarıyla para kazanılan TikTok ve paylaşımları özellikle gençlerimizi zehirli bir çöplüğün içine çekmektedir. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak gençlerimizin hak etmedikleri bir yaşamın içinde kaybolmalarına, okullarından ve ailelerinden koparılmalarına, sahte mecralarda geleceklerinin karartılmasına izin vermeyeceğiz.

Özellikle gençlerde yozlaşmayı, çürümeyi hedefleyen TikTok uygulaması için annelerden kritik bir talep geldi. TikTok’un bireyci insanlar yaratmak olduğunu belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, uygulamanın amacını tek tek anlattı:

- Dijital platformun TikTok benzeri uygulamalarının hedefinde gençlerimiz bulunmaktadır. “Teknolojik gelişmeye uyum” araç haline getirilerek çocuklarımızın ailelerinden ve okullarından kopartıldıklarını, birtakım karanlık eller tarafından yönetilmeye çalışıldıklarını görüyoruz. Bu karanlık eller, sözde sosyalleşme alanı olarak pazarladıkları sahte dünyalarda çocuklarımızın yaşamlarına hükmetmeye çalışıyorlar. Video oluşturup paylaşmak “masum” gerekçesiyle ortaya çıkan TikTok, paylaşımlarındaki beğenilme sayılarından gelir elde etme imkânıyla kullanımı cazip ve yaygın hale getirilmektedir.
Oygür, uygulamanı vakit gecikmeden kapatılmasını istedi.
- Annelerimiz TikTok adlı sosyal medya uygulamasının kapatılmasını talep ediyor. Son günlerde utanç verici görsellerinin artmasıyla TikTok’un giderek kontrolden çıktığını, özellikle çocuklarımıza ciddi zararlar verdiğini gözlemleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği annelerin haklı talebini destekliyor.
''Türksat 6A'yı da 2023'ün ortalarında uzaya fırlatıyoruz'' Gündem Venezuela ile iş birliğini hedef aldı Gündem Pençe Kilit şehidine veda Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem