KKTC'de nefes kesen tatbikat

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başladı. KKTC’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birlikte koordine ettiği tatbikat, 17 Hazirana kadar karada ve denizde icra edilecek.

KAMERA : YALÇIN S. AKARSU

Türkiye ve KKTC Mavi Vatan savunmasında kararlılığını yeni bir tatbikatla dosta düşmana gösterdi.

Tatbikata; Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı bağlı, Genel Kurmay Başkanlığı başta olmak üzere; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı; Sahil Güvenlik, Özel Görev Kuvvet komutanlıkları ile Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı katıldı

Azerbaycan ve Pakistan başta olmak üzere toplam 9 ülke ve 10 askeri ataşenin katıldığı tatbikat, 17 Haziran’a kadar devam edecek.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen Teğmen Caner Gönyeli’nin ismi ile icra edilen 2022 Arama Kurtarma tatbikatı hakkında bilgilendirmeyi Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral Zorlu Topaloğlu yaptı.

18. Kez düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı’nın ilk safhası KKTC 101 evler Bölgesi Vatan Sahasında gerçekleştirildi.

Tatbikat senaryosu gereğince arama kurtarma uçak ve helikopterlerinin kaza yapan uçağı bulmasının ardından, arama kurtarma personelleri bölgeye inerek kazazedelere müdahalede bulundu. Güvenlik kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı helikopterleri ile de kazazedelerin bölgeden tahliyesi sağlandı.

Öte yandan bölgeye gelen itifaye ekipleri uçaktaki yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini gerçekleştirdi. Arama Kurtarma İhtisaslı personel ise uçak içerisinde kalan yolcuları tahliye etti.

Tatbikata katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tatbikatın önemini anlatarak Doğu Akdeniz vurgusu yaptı.

Bahçeli CHP'nin HDP ile ilişkisini eleştirdi Gündem Kaftancıoğlu'nun CHP üyeliği sona erdi Gündem "Tiktok kapatılsın" Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem