Meteoroloji 46 il için uyarı yaptı

Başkent Ankara'yı şiddetli yağış vurdu. Sağanak ve fırtına çatıları uçurdu, yollar göle döndü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden de yeni bir uyarı yapıldı, 46 il için yağış ve fırtına alarmı verildi.

Yağmur yağdı, fırtına başladı, çatılar uçtu... Ankara'yı etkisi altına alan sağanak hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Başkentte etkili olan sağanak ve dolu yağışı adeta korku filmlerini aratmadı. Ansızın bastıran sağanak ile fırtınada alt geçitler sular altında kaldı, trafik felç oldu.

Fırtına ile birlikte görüş mesafesi düştü. Şehir gündüz vakti neredeyse tamamen karardı.

Gelişmeleri AFAD merkezinde takip eden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara'da metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de bin 277 araç 3 bin 138 personelle teyakkuzda olduğunu açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 46 il için sarı ve turuncu alarm verdi. Yurt genelinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sel ve su baskınlarına sebep olabileceği bildirildi. Bu iller arasında İzmir, Manisa, Çankırı, Eskişehir, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri ve Çorum da yer aldı.

CHP'li belediyenin restorasyonuna tepki Yurt Motosikletlerle İnebolu'dan Ankara'ya İstiklal Yürüyüşü Yurt Erzurum'da atlı sporcular kıyasıya mücadele ediyor Yurt Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Elba Bant'ta grev başladı Yurt As Plastik işçilerinin grevinde 7. gün Yurt Aydın'da zeytin sezonu başladı Yurt Vatan Partisi'nin acı kaybı Yurt Barınma sorunu büyüyor Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt