Deniz salyasıyla mücadele yasalaştı

Deniz salyasıyla mücadele düzenlemesi yasalaştı. Marmara havzasındaki belediyeler, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracak.

Denizlerdeki kirliliği kaynağında temizlemeyi hedefleyen deniz salyasıyla mücadele düzenlemesi yasalaştı.

Yasayla Marmara Havzasındaki tüm belediyeler, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracak, kirli suların denize dökülmesinin önüne geçilecek. Belediyeler, 6 ay içinde projelerini, 3 yıl içinde de tesisleri kurmak zorunda olacaklar. Ayrıca tanker, gemi ve deniz araçlarıyla katı atık ve evsel atık boşaltanlara iki kat ceza kesilecek.

Gerekli tedbirleri almayan liman, tersane gibi işletmelere 100 bin liraya kadar para cezası verilecek. Atıksu arıtma, geri kazanım ve sıfır atık yönetimi kapsamındaki tesisler özel sektör eliyle yapılabilecek.İleri arıtma teknikleriyle arıtılmış suyu yeniden kullanan kuruluşlara yönelik teşvikler de artırılacak. Öte yandan Bina Kimlik Sertifikası uygulaması da etkin bir şekilde uygulanacak. Sertifikalar, yapı denetim firmaları tarafından 5 yılda 1 yenilenecek. Böylece, denetim sonrası binaya yapılacak müdahaleler önlenmiş olacak.

Ekili patatesler yola saçıldı Yurt İstanbul'un denize sıfır ilk projesi Yurt Pendik'in en büyük kentsel dönüşümü Yurt Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Elba Bant'ta grev başladı Yurt As Plastik işçilerinin grevinde 7. gün Yurt Aydın'da zeytin sezonu başladı Yurt Vatan Partisi'nin acı kaybı Yurt Barınma sorunu büyüyor Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt