PKK'nın "Basın Komitesi Yapılanması"na operasyon yapıldı

Diyarbakır'da PKK'nın “Basın Komitesi Yapılanması” ifşa oldu. Yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Kişilerin terör örgütüne yakın kanal ve ajanslarda propaganda yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır'da polis ekipleri, Bölücü Terör Örgütü’nün “Basın Komitesi Yapılanması”na yönelik operasyon yaptı.

19 Şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır’da bulunan, Pel Yapım, Piya Yapım, Ari Yapım isimli ajansların Belçika’da yayın yapan Sterk TV ve İngiltere’de yayın yapan Medya Haber TV isimli televizyon kanallarına program hazırladıkları ve yayınlattıkları tespit edildi.

Kişilerin, birçok haberi bölücü terör örgütüne iletmek amaçlı kullandıkları tamamen örgütsel maksatlı haberler ve programlar yaptıkları örgütün bir parçası gibi yayın yaptıkları belirlendi.

Aynı amaçla hizmet eden Jin News haber ajansı ile ilgili de çalışmalar eş zamanlı yürütüldü.

Diyarbakır Polisi, Sterk Tv ve Medya Haber Tv kanallarını inceledi. PKK'nın propagandasının yapıldığı, TSK'nın terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonların Kürt halkına yönelik yapılıyormuş gibi lanse edildiğini ortaya çıkardı.

Ayrıca yapılan aramalarda çok sayıda toplatma kararı bulunan yayın ve dijital materyaller ile örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

"İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını Meclis'te alalım" Gündem Efes 2022 tatbikatında TSK gövde gösterisi yaptı Gündem TSK'dan nefes kesen Efes 2022 tatbikat görüntüleri Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem