Dışişleri Agapinor 2022 tatbikatına tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı Rum yönetimi ile İsrail'in düzenlediği askeri tatbikata tepki gösterdi. Bakanlık, Rum kesiminin bölgedeki istikrarı bozma pahasına düzenlediği tatbikatın, samimiyetsizliklerinin ispatı olduğunu belirtti. Açıklamada, Türkiye'nin her şartta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını kararlılıkla savunmaya devam edeceği belirtildi.

Rum kesiminin kışkırtıcı adımlarına Türkiye'den yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile İsrail'in ortaklaşa düzenlediği "Agapinor 2022" askeri tatbikatına ilişkin soruya yazılı cevap verdi.

Bilgiç, Rum kesiminin bölgedeki istikrarı bozma pahasına düzenlediği tatbikatın, samimiyetsizliklerinin açık bir ispatı olduğunu vurguladı:

- GKRY'nin bu tür eylemlerine ortak olan ülkeleri bir kez daha Kıbrıs Rum tarafının provokasyonlarına ve propagandalarına alet olmamaya çağırıyoruz. Türkiye her şart ve koşulda, garantörlüğün verdiği sorumluluk çerçevesinde KKTC'nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edecektir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Dışişleri Bakanlığından da yazılı açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, "Bu tür faaliyetler bölgede ihtiyaç duyulan istikrar ve huzur ortamının kurulmasını engelleyen unsurlardır" denildi.

İsrail ve Batı'nın kışkırtıcı politikalara destek vermekten vazgeçmeleri ve Rum kesimini iki devletin egemen eşitliği temelinde bir çözüm bulması yönünde cesaretlendirmelerinin beklendiği de ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekat mesajı Siyaset 9 ülkeden Dışişleri Bakanı Ankara'ya gelecek Siyaset Efes 2022 tatbikatı Yunanistan'ı panikletti Siyaset Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika