BM 'Turkey' ismini 'Türkiye' olarak değiştirdi

Uluslararası alanda "Turkey" yerine "Türkiye"nin kullanılması adına atılan adımlar sonuç verdi. Birleşmiş Milletler, Ankara'nın talebi üzerine yabancı dillerdeki "Turkey" ismini "Türkiye" olarak değiştirdi.

Birleşmiş Milletler onayladı, Türkiye ismi resmileşti.

Uluslararası alanda "Turkey" yerine "Türkiye"nin kullanılması adına atılan adımlarda hedefe ulaşıldı. Birleşmiş Milletler, Ankara'nın talebinin ardından yabancı dillerdeki "Turkey"i "Türkiye" olarak değiştirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin yabancı dillerdeki isminin "Türkiye" olarak değiştirilmesine yönelik Genel Sekreter Antonio Guterres'e gönderdiği mektubu aldıklarını söyledi.

Dujarric ülke isminin değiştirilmesinin mektubun alındığı andan itibaren geçerli olduğunu aktardı.

Daha önce de ihraç ürünlerinde "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılmaya ve dünyaya tanıtılmaya başlanmıştı.

''Yeni Dünyayı inşa için savunma değil taarruzdayız'' Dış Politika "Sorun, sorunlarını doğuya yıkan sömürgeci batı zihniyetindedir" Dış Politika Türkiye ile Pakistan arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı Siyaset Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika