MHP'den İyi Partiye eleştiri: NATO'cu milliyetçiler

MHP'den İyi Parti'ye NATO milliyetçiliği tepkisi geldi. Türk milliyetçilerinin NATO'ya bağlı olamayacağını söyleyen MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İyi Parti'nin programında NATO'ya bağlılık olduğunu belirtti. Kalyoncu, “Türk milliyetçileri Türk milletine, Türk devletine bağlı olur.” dedi.

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'nun, NATO'ya karşı yaptığı çıkış dikkat çekti. Isparta’da konuşan Kalyoncu, Türk milliyetçilerinin NATO'ya bağlı olamayacağını vurguladı, İyi Parti'yi eleştirdi. Kalyoncu, şöyle konuştu

"NATO'CU MİLLİYETÇİLİK OLMAZ"


- Kongre toplama girişimi yapıyormuş gibi hareket ettiler ve partimizin üyelerinin bir kısmını da kendilerine haksızlık yapıldığı propagandası ile peşlerine takıp dışımıza çıkardılar. Kuruluşundaki bu senaryo yüzünden de dışarıdan bakanlar onları da milliyetçi bir parti sandı. Oysa bugün ülkemizde programlarına 'NATO’ya bağlıyız' yazmış başka bir parti yok. O kadar milliyetçiler yani.

"NATO'YA BAĞLILIK VURGUSU PROGRAMLARINDA VAR"

Dikkat çeken açıklamaları sonrası Aydınlık Gazetesi’ne demeç veren Prof. Dr. Kalyoncu, NATO'ya bağlılık olmaz, Türk milliyetçileri Türk Devleti’ne bağlı olur” dedi. Kalyoncu, şöyle konuştu: 

- İYİ Parti NATO'ya bağlılık vurgusunu programlarında belirtiyor. İsveç ve Finlandiya'ya yönelik bir tepkilerinin olmamasından da bunu görüyoruz. Türk milliyetçileri Türk milletine, Türk devletine bağlı olur. NATO bir ittifaktır. NATO'ya bağlılık olmaz. Bağımsızlığımızı başka bir yere teslim etmiyoruz.
İyi Parti'den Amerikancı kışkırtma Siyaset İsveç ve Finlandiya'dan heyet geliyor Dünya Bahçeli'den NATO'dan çıkma mesajı Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset