Suudi Arabistan Akıncı'ya talip oldu

Suudi Arabistan'ın Bayraktar Akıncı TİHA’yı satın almak için harekete geçtiği belirtildi. Lübnan merkezli haberde Akıncı’nın satışı için görüşmelerin başladığı da ifade edildi.

Türkiye’nin Silahlı İnsansız Hava Araçları teknolojisini dünyayı hayran bırakıyor. Suudi Arabistan’ın Türk SİHA’larına talip olduğu duyuruldu. Ryad yönetiminin Bayraktar Akıncı TİHA’yı satın almak için harekete geçtiği belirtildi.

Lübnan merkezli Tactical Report, Suudi Arabistan'ın Bayraktar Akıncı TİHA satın almak için üretici şirket Baykar'la görüşmeye hazırlandığını duyurdu. Haberde, Suudi Arabistan'ın askeri kabiliyetini artırmak amacıyla kurulan Askeri Sanayiler Genel Otoritesi'nin, SİHA tedarikiyle ilgilendiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nisan ayında Suudi Arabistan'a gitmiş ve “iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askeri, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz' açıklamalarını yapmıştı. Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suudi Arabistan'a SİHA satışı ile ilgili Mümkün olmaması için bir gerekçe bulamıyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin yılbaşından bu yana olumlu seyretmesi ile birlikte 2020'nin başından beri uygulanan Türk ürünlerine örtülü boykot süreci sona ermişti.

ABD'de Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması konuşuluyor Siyaset İsveç PKK'ya terörist diyemedi Siyaset İranlı komutana suikastın perde arkası Siyaset Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika