Özele denetim iddialarını yalanladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik dağıtım şirketlerinin denetiminin özele devredileceği haberlerini yalanladı. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Dönmez, şu anda denetim yetkisinin tamamen bakanlıkta olduğunu belirtti. Herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Bakan, "Yönetmelikle özel dağıtım şirketlerinden teknik bir rapor isteyebileceğiz. Ancak bunun da bağlayacağı olmayacak" dedi.

Şirketlerin denetiminin özele devredileceği haberlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den yalanlama geldi.

7 Mayıs'taki Resmi Gazete'de elektrik dağıtım şirketlerinin denetimine ilişkin bir karar açıklandı. Elektrik dağıtım şirketlerinin denetim yetkisi mevcut durumda tamamen Enerji Bakanlığı'nda.

Yayınlanan yönetmelikte elektrik dağıtım şirketlerinin denetiminin özel şirketlere devredileceği iddia edildi. İddiayı çok sayıda medya kuruluşu haberleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, özel şirketlere denetim yetkisi haberleri ile ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Dönmez, şirketlerinin denetiminin özele devredileceği iddiasını yalanladı.

"HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

Bu yönetmelik yasaya uyumlu hale getirmekle ilgili bir şey. Şu anda denetim yetkisi tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızda. Herhangi bir değişiklik yok.

Bakan Dönmez, yönetmelikle yeni olan durumu da açıkladı.

"RAPORLAR BAĞLAYICI OLMAYACAK"

Yeni olan ise şu, teknik bir rapor isteyebiliriz özel dağıtım şirketinden. Ancak bu bağlayıcı olmayan raporlar olacak. İhtisas kurumlarından... Bu imkanı kullanmayacağız. Devletimizin bunu kullanma gibi bir girişimi, düşüncesi yok.

Temmuz'da maaşlara zam olacak mı? Ekonomi Konutta üç yeni finansman paketi Ekonomi 3600 ek gösterge kimlere verilecek? Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi