IKBY PKK'ya ağır darbe vurdu

Türkiye ile terörle mücadele işbirliğini artıran Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yönelik terör eylemi engellendi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi eylem hazırlığındaki PKK'lı terör grubuna yönelik opersyonda çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildiğini duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi, terör örgütü PKK'nın IKBY'ye karşı "tehlikeli bir planının" etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda askeri ve patlayıcı maddenin ele geçirildiğini duyurdu.

IKBY Güvenlik Konseyi, ele geçirilen silah ve mühimmata ilişkin görüntüleri paylaştı.

"Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi, PKK'nın Kürdistan Bölgesi'ne karşı tehlikeli bir planını etkisiz hale getirdi, çok sayıda askeri ve patlayıcı maddeyi ele geçirdi." ifadesine yer verildi.

Operasyonda bir ton patlayıcı, 10 adet tanksavar füzesi, 23 muharebe tipi insansız hava aracı motoru, 1200 gaz maskesi ve 375 AK-47 şarjörünün
Açıklamada, "Zanlı Yunus Ahmed Kasım Süleyman ile yapılan sorgulamada, ele geçirilen tüm patlayıcıları ve askeri teçhizatı Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde kullanılmak ve PKK'ya teslim etmek üzere Rudi Hüseyin adlı bir YPG'li yöneticiden aldığı ortaya çıktı." bilgisi paylaşıldı.

TÜGVA bombacısının görüntüleri ortaya çıktı Gündem Disney’in LGBTİ kararına tepki büyüyor Gündem Bursa düşen uçağa yönelik soruşturma sürüyor Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem