6'lı ittifak Demokrat Parti merkezinde bir araya geldi

Millet İttifakı ve bileşeni 6 siyasi parti Ankara’da üçüncü kez iftar yemeğinde bir araya geldi. 6 parti tarafından yapılan ortak açıklamada ABD tehditleri, Türkiye’nin yakıcı gündemleri ve terörle mücadeleye yer verilmedi.

CHP, İyi Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti genel başkanları iftar yemeğinde buluştu. Demokrat Parti genel merkezinde düzenlenen yemek, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın makam odasında yenildi.

6 buçuk saat süren yemeğin ardından 6 siyasi parti yazılı bir ortak açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye’nin yakıcı gündemleri, PKK ve FETÖ ile mücadele yer almadı.

ABD merkezli tehditler görmezden gelindi. Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin doğusundan, Kıbrıs'tan, Doğu Akdeniz'den, Yunanistan'dan, Dedeağaç'tan ve Karadeniz'den yükselen tehditlerden bahsedilmedi.

Açıklamada yeni seçim yasasına karşı iş birliğinin derinleştirileceği de belirtildi. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışma gruplarının alanlarının belirlendiği de kaydedildi.

Vatan Partisi: ''Soykırım'' önergesi terör saldırısıdır Siyaset HDP'li Garo Paylan'a tepki yağdı Gündem Rusya, Atlantik'ten gelen silahların deposunu vurdu Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset