TİP Ermeni soykırımı yalanını savundu! Mehmet Ali Aybar'ın kemiklerini sızlattılar

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Ermeni soykırımı yalanını savundu. Türkiye sosyalist hareketinin önderlerinden TİP lideri Mehmet Ali Aybar, Russell Mahkemesi’nde Türkiye’nin soykırım yapmadığını kanıtlarıyla ortaya koymuştu. TİP, Ermeni soykırımı yalanını savunarak Aybar'ın kemiklerini sızlattı.

Haberin devamı için tıklayınız

MEHMET ALİ AYBAR, SOYKIRIM OLMADIĞINI JEAN PAUL SARTRE’A KABUL ETTİRDİ

İngiliz düşünür Bertrand Russell, 1966’da, ABD’nin savaş suçlarını yargılamak üzere özel bir mahkeme kurmuştu. Mahkemenin adı Russell Mahkemesi’ydi. Russell’ın yargılama görevi için dünyanın çeşitli yerlerinden çağırdığı 15 kişiden biri de dönemin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Mehmet Ali Aybar’dı. TİP Genel Başkanı, mazlum milletler adına ABD’yi ve yöneticilerini yargılayacaktı.

Mahkeme, ABD’nin Vietnam’da soykırım yaptığını söylüyordu. Jean Paul Sartre bu konuda izahat yaparken tarihten örnekler verdiği sırada sözde Ermeni soykırımına da değindi. Ama Mehmet Ali Aybar oradaydı. Örnek bir Türk vatanseveri gibi bu hususa itiraz etti. 1915 olaylarının bir soykırım olmadığını, savaş halinde yaşanan boğazlaşma olduğunu söyledi. Tarihten tanıklıklar, kaynaklar sundu. Bu itirazın üzerine Sartre sözde Ermeni soykırımıyla ilgili bölümü karardan çıkardı.

Günümüzün Türkiye İşçi Partisi (TİP), Ermeni soykırımı yanlını savunarak ABD ve Avrupa emperyalizmi cephesinde olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Partinin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Coğrafyamızın kadim halklarından Ermeni halkının topraklarımızdan koparılmasının acısını yaşamaya devam ediyoruz." sözleriyle emperyalist yalanın ortağı oldular. Günümüzün TİP'i, Türkiye sosyalist hareketinin önderlerinden Türkiye İşçi Partisi Lideri Mehmet Ali Aybar’ın kemiklerini sızlattılar.