Müslümanlar Mısırlıları Vergilendirmek İçin Bu Yöntemi Kullanıyordu!

Müslümanlar, 639 yılında Mısır'ı ele geçirmişlerdi. Dialogic olarak bilinen bir vergi binası ise Müslümanların Mısır hakimiyeti sağladıklarında ise inşa ettikleri ilk binadır.

Abone ol

639'da Müslüman güçleri Mısır'a geldi ve hızla Nil'in ve iki yıl içinde başkent İskenderiye'nin kontrolünü ele geçirerek Mısır hakimiyetini tamamen egemenlik altına almışlardı. Mısır hakimiyeti ile birlikte Müslümanların ilk inşaa etti bina ise şaşırtıcıdır.

Mısır'ın En Eski İslam Yapısı 

Müslümanları özellikle inşa ettikleri ilk yapının Dialogic olarak bilinen bir vergi değerlendirme tesisi olması dikkat çekicidir. Muhtemelen Mısır'ın en eski İslami binası olan bu tarihi yapı, mali hesaplamaların merkez üssü olarak hizmet ediyordu. Bu yapıyı ilginç kılan ise olağanüstü bir cihaz olan Nilometredir. nilometre, Nil'in yıllık su seviyelerini ölçüyordu.

Nilometre ölçülerinin yer aldığı sütun her gün titizlikle inceleniyordu. Yılın su seviyelerinin önceki yıllardakilerle karşılaştırılması gerektiğinden, ayrıntılara gösterilen bu titiz dikkat zorunluydu. Uygun bir Nil seviyesi, verimli sulama, bol mahsul, güçlü ticaret ve zamanında vergi tahsilatı sağladı. Bu sistematik yaklaşım, İslam devletinin gelirlerini optimize etmesine ve imparatorluğunun uzun ömürlü olmasını sağladı.

Orta Çağın Ölümsüzlük İksiri İle Tanışın! Tarih Orta Çağın Süper Silahları Tarih Kazılarda Orta Çağa Ait Protez El Bulundu Tarih Türk-Gürcü İlişkileri Sempozyumu Sona Erdi Tarih