Türkiye Hollanda maçı canlı izle! Türkiye Hollanda EURO 2024 çeyrek final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan çeyrek final maçlarıyla devam ediyor. Çeyrek finalde Türkiye ile Hollanda karşı karşıya geliyor. Peki Türkiye Hollanda maçı hangi kanalda? Türkiye Hollanda maçı TRT 1 canlı izle! TRT 1 EURO 2024 canlı maç izle...

Abone ol

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan çeyrek final maçlarıyla devam ediyor. EURO 2024'ün çeyrek finalinde birbirinden keyifli maçlar futbolseverlerle buluşuyor.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te maçlar Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde oynanıyor.

4'erli 6 gruba ayrılan 24 takımdan grupları ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçildi.

A Grubu'nda Almanya ve İsviçre; B Grubu'nda İspanya ve İtalya; C Grubu'nda İngiltere ve Danimarka; D Grubu'nda Avusturya ve Fransa, E Grubu'nda Romanya ve Belçika; F Grubu'nda ise Portekiz ve Türkiye ilk 2 sırayı alarak adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

En iyi 4 grup üçüncüsü olmayı başaran Hollanda, Gürcistan, Slovakya ve Slovenya da son 16 turuna yükseldi.

EURO 2024'te son 16 turunda İsviçre, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Türkiye rakiplerini eleyerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

• İspanya-Almanya
• Portekiz-Fransa
• İngiltere-İsviçre
• Hollanda-Türkiye

TÜRKİYE İLE HOLLANDA ÇEYREK FİNALDE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

EURO 2024'te çeyrek finalde Türkiye ile Hollanda karşılaşacak. Karşılaşmada, Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak. Turpin'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Almanya Futbol Federasyonundan Felix Zwayer olacak. Karşılaşmada Fransız Jerome Brisard ise VAR görevini üstlenecek.

Kazanan taraf yarı final biletini alacak ve İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Türkiye ile Hollanda, tarihlerinde 15. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Türkiye'nin 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 14 karşılaşmadan 4'ünü Türkiye, 6'sını Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda Türkiye'nin 14 golüne, Hollanda 21 golle cevap verdi.

Türkiye ile Hollanda arasındaki 10 resmi karşılaşmanın 8'i Dünya Kupası, 2'si de Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında oynandı.

TÜRKİYE ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Türkiye; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı. Türkiye, gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederken ikinci maçında Portekiz'e 3-0'lık skorla kaybetti. Ay-yıldızlılar, gruptaki son maçında ise Çekya'yı 2-1 yenmeyi başardı ve grubu 6 puanla tamamladı.

Son 16 turunda Avusturya ile eşleşen Türkiye, rakibini Merih Demiral'ın attığı gollerle 2-1 mağlup etti ve turnuvada adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

A Milli Takım'da kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü'nün yanı sıra UEFA'nın 2 maç ceza verdiği Merih Demiral bugünkü maçta forma giyemeyecek. Milli takımda cezası sona eren kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın ise sahadaki yerini alabilecek.

Türkiye'de çok sayıda futbolcu ise yarı final öncesi ceza sınırında bulunuyor. Ay-yıldızlılarda şu ana kadar bir kez sarı kart gören oyuncular Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, Mert Günok, Mert Müldür, Arda Güler, Kaan Ayhan ve Uğurcan Çakır sarı kart görmeleri halinde, Türkiye'nin muhtemel yarı final maçında forma giyemeyecek.

HOLLANDA ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Hollanda turnuvanın en zorlu gruplarından biri olarak gösterilen D Grubu'nu üçüncü tamamladı. Bu grupta Avusturya, Fransa ve Polonya ile karşılaşan Hollanda, birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadı. Aldığı 4 puanla üçüncü olan "Portakallar" en iyi 4 grup üçüncüsü kontenjanından yoluna devam etti. Hollanda, gruptaki ilk maçında Polonya'yı 2-1 mağlup etti. Gruptaki ikinci maçında Fransa ile golsüz berabere kalan Hollanda, son maçında ise Avusturya'ya 3-2 mağlup oldu.

Son 16 turunda Romanya ile eşleşen Hollanda, bu turda rakibini 3-0 mağlup etmeyi başararak adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Hollanda'da Türkiye maçı öncesi cezalı oyuncu bulunmuyor. "Portakallar"da 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jerdy Schouten, Joey Veerman, Dumfries ve Malen bugünkü karşılaşmada kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

İLK 11’LER

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, Salih, Hakan, Kenan, Barış Alper, Arda

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, Ake, De Vrij, Schouten, Reijnders, Simons, Bergwijn, Gakpo, Depay

TÜRKİYE-HOLLANDA MAÇI CANLI İZLE! TÜRKİYE-HOLLANDA TRT 1 CANLI İZLE!

Fubolseverler Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak EURO 2024 çeyrek final mücadelesinin hangi kanaldan yayınlanacağını araştırıyor. Peki Türkiye-Hollanda maçı hangi kanalda? Türkiye-Hollanda maçı nasıl izlenir? İşte detaylar...

Saat 22.00'de başlayacak ve Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Türkiye-Hollanda maçı TRT 1'den yayınlanacak.

TÜRKİYE-HOLLANDA MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İngiltere-İsviçre maçı canlı izle! Spor Fenerbahçe, Beşiktaş'ın yıldızını transfer etmek üzere! Spor EURO 2024'te ilk yarı final eşleşmesi belli oldu! Spor EURO 2024'te İspanya, ev sahibi Almanya'yı eledi Spor