Toprak Razgatlıoğlu tarih yazdı: Üst üste 12. galibiyetle şampiyona rekoru

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki 7. ayağında gerçekleştirilen Superpole yarışını kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Abone ol

 Portimao kentinde yer alan 4,6 kilometrelik Uluslararası Algarve Pisti'nde yapılan bu yarışta, Toprak üst üste 12. galibiyetini alarak şampiyonanın tarihine geçti ve şampiyona rekorunu tek başına eline geçirdi.

Toprak, Rokit BMW takımı adına yarıştığı bu Superpole yarışında, 10 tur sonunda damalı bayrağı ilk sırada görerek bir kez daha zaferini ilan etti. Bu sonuçla birlikte, daha önce Alvaro Bautista ve Jonathan Rea ile paylaştığı 12 ardışık galibiyet rekorunu tek başına kırmayı başardı.

Zaferini kutlamak için piste getirilen hedef tahtasına, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç'in kullandığı tarzla nişan alan Toprak, tam isabetle "12"den vurdu. Bu etkileyici an, şampiyona tarihine altın harflerle yazılacak bir zaferin simgesi olarak hafızalara kazındı.

Razgatlıoğlu, bu galibiyetle birlikte puanını 340'a yükseltti ve pilotlar klasmanındaki liderliğini sağlamlaştırdı. En yakın rakibi Ducati pilotu Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 87’ye çıkararak şampiyona için önemli bir avantaj elde etti.

Portekiz'deki son yarış ise bugün Türkiye saatiyle 20.00'de gerçekleştirilecek.

36 yıl sonra bir Avrupa ülkesi olimpiyat şampiyonu oldu Spor Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'den ayrılıyor mu? Spor Taha Akgül'den bronz madalya Spor Filenin Sultanları Olimpiyat 4.sü oldu Spor