Satrançta "kadın" ağırlığı

Türkiye Satranç Federasyonu, lisanslı kadın sporcu ve kadın yönetici sayılarında diğer branşları geride bıraktı. Federasyon başkanı Gülkız Tulay,”Türkiye’de kadınlarımızın istihdamdaki oranı, sporda ve sanatta görünürlükleri artıyor” dedi.

Türkiye’de satranç sporunda kadın ağırlığı göze çarpıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu, 379 bin 941 lisanslı kadın sporcu, 24 bin 800 kadın antrenör ve 3 bin 230 kadın hakem sayısıyla ön plana çıkıyor.

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, lisanslı kadın sporcu ve kadın yönetici sayılarında diğer branşları geride bıraktıklarını söyledi. Tulay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların, sporcu, antrenör ya da hakem olarak en çok satranç sporunu tercih ettiğini belirtti.

Projelerinde kadınları ön planda tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Tulay, “Çoğu spor branşında kadın yönetici yok. Spora son yılarda kadınların sporcu olarak ilgisi arttı artık yönetici olarak da kadın sayısının artması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kübra Korkut'tan kadınlara "güçlü olun" mesajı Spor Emin Adanur'dan Bursaspor açıklaması: "Münferit birkaç kişinin yaptığı bazı eylemler.." Spor Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanşı başlıyor Spor Türkiye'den altın madalyasız olimpiyat Spor Olimpiyatlarda bir rezalet daha yaşandı Spor Asya'da kültür, Batı'da yozlaşma! Spor EURO 2024'e 2 gün kaldı! Spor Icardi ne zaman gelecek? Spor Filenin Sultanları yurda döndü Spor Filenin Sultanları'nın şampiyonluğu ardından kim ne dedi? Spor "Fenerbahçe'ye karakter suikasti yaptılar!" Spor Güler, Real Madrid antrenmanlarında övgü alıyor Spor