Karaborsa bilet iddialarına Galatasaray’dan cevap

Galatasaray Kulübü, son günlerde gündeme gelen karaborsa bilet iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Abone ol

 Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Karaborsa biletlerle kulübümüzü ilişkilendirme amacı taşıyan spekülasyonları sona erdirmek için, Başkanımız Dursun Aydın Özbek, 23 Ağustos'ta düzenlediği basın toplantısında tüm Galatasaray camiasına seslenmiş ve elinde bilgi ve belge bulunan herkesin kulübümüze başvurmasını rica etmiştir.

Geçen sürede yalnızca bilgiler değil, yapılan tüm şikayetler de ihbar olarak kabul edilerek, bu şikayetlerin her biri Passo yetkilileriyle paylaşılmıştır.

Ayrıca, ortaya atılan iddialarla ilgili bağımsız bir denetim firmasına usulsüzlük incelemesi yaptırılması kararlaştırılmıştır. İnceleme sonucunda herhangi bir suistimal tespit edilirse, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Geçtiğimiz sezon itibarıyla Passo’dan talep edilen online bilet satış sistemi yazılım geliştirme çalışmaları tamamlanmış olup, sezon başından itibaren yeni sistem kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistemin daha da iyileştirilmesi adına çalışmalar devam etmektedir.

Yeni sistem kapsamında, her kombine sahibine sezon boyunca maç biletlerini sınırsız olarak belirledikleri 3 kişiye devretme hakkı verilmiştir. Kombine sahiplerine bu konuda ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Bunun dışında tüm kombine ve bilet devirleri kapatılmıştır.

Bu spekülatif haberlerle ilgili olarak, SPK nezdinde de gerekli soruşturmanın yapılması için başvuruda bulunulmuştur. Ayrıca, Denetim Kurulumuz mevzuattan kaynaklanan yetki ve sorumlulukları doğrultusunda iddialarla ilgili bir soruşturma başlattığını Yönetim Kurulumuza bildirmiştir. Süreç tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Göztepe'den transfer hamlesi: Victor Hugo Flamengo'dan kiralandı Spor Merkez Hakem Kurulu, yeni sezonun hakem listesini yayınladı Spor Ferdi Kadıoğlu, Brighton'a transfer oldu Spor Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi macerası sona erdi Spor