Beşiktaş'tan tarihi galibiyet! Siyah-beyazlılar, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti

Ziraat Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa maçında Trendyol Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Beşiktaş'a Süper Kupa'da şampiyonluğu getiren golleri Immobile (2), Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu kaydetti.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2006'dan bu yana düzenlediği Turkcell Süper Kupa finalinde geçen sezonun Trendyol Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Sezona yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'la başlayan Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan müsabakayı Ciro Immobile (2), Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu'nun attığı gollerle 5-0 galip tamamladı.

Bu sonuçla Beşiktaş, TFF tarafından 18. kez düzenlenen Süper Kupa'nın sahibi oldu.

BEŞİKTAŞ 3. KEZ MUTLU SONA ULAŞTI

Beşiktaş, Galatasaray'ı mağlup ederek tarihinde 3'üncü kez Süper Kupa zaferi yaşadı.

2006'dan bu yana düzenlenen organizasyondaki ilk maçta Galatasaray'ı 1-0 yenerek Süper Kupa'yı kazanan Beşiktaş, ikinci kupa zaferini de 2022 yılında Antalyaspor'a penaltılarda üstünlük kurarak elde etti.

Siyah-beyazlı takım, organizasyonda 2007, 2009, 2016 ve 2017'de ise rakiplerine mağlup olarak kupaya uzanamadı.

IMMOBILE DERBİ TARİHİNE GEÇTİ

Beşiktaş'ın yeni transferi Ciro Immobile, karşılaşmanın 21. saniyesinde attığı golle Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbilerin tarihine de adını yazdırdı.

Immobile'nin kaydettiği gol iki takım arasındaki maçların en erken golü olarak kayıtlara geçti.

Immobile'nin 21. saniyede kaydettiği gol aynı zamanda Süper Kupa tarihine de geçti. Geçen sezon oynanan ve Galatasaray'ın hükmen 3-0 kazandığı Süper Kupa maçında Galatasaraylı Mauro Icardi'nin 50. saniyede Fenerbahçe'ye attığı gol Süper Kupa'nın en erken golü olarak kayıtlarda yer almıştı.

YENİ TRANSFERLER SİFTAH YAPTI

Beşiktaş'ın bu sezonki transferleri arasında yer alan Rafa Silva da Ciro Immobile gibi siyah-beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı. Portekizli oyuncu karşılaşmanın 90+1. dakikasında skoru 4-0'a getiren golü kaydetti.

Siyah-beyazlıların genç oyuncularından Mustafa Hekimoğlu da finalin 5. golünü kaydederek ilk kez bir resmi müsabakada gol atarak tarihe geçti.

FARKLI DERBİ GALİBİYETLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ

Galatasaray'a karşı en farklı galibiyetini 5-0'la alan Beşiktaş, 83 yılı aşkın süre sonra aynı skoru tekrarladı.

Siyah-beyazlı ekip Galatasaray'a karşı en farklı galibiyetlerini 17 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'ta 5-0'lık skorlarla elde etmişti.

GALATASARAY'DAN YENİ SEZONA TATSIZ BAŞLANGIÇ

Trendyol Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, yeni sezona Turkcell Süper Kupa'da 5-0'lık Beşiktaş yenilgisiyle girdi.

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk idaresinde en farklı mağlubiyetini yaşadı. Buruk yönetiminde geride kalan 2 sezonda çıktığı 97 resmi müsabakada 75 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı.

Galatasaray, bu süreçte en farklı mağlubiyetini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag karşısında 4-1'lik skorla gördü. Beşiktaş mağlubiyeti, Buruk döneminin en farklı yenilgisi olarak kayıtlara geçti.

BATSHUAYI İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, sarı-kırmızılı formayı ilk kez bir resmi maçta giydi.

Geçen sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve serbest oyuncu statüsüyle sarı-kırmızılılarla 3 yıllık sözleşme imzalayan Belçikalı santrfor, karşılaşmanın 46. dakikasında Dries Mertens'in yerine oyuna girdi.

SÜPER KUPA'DA ŞAMPİYON OLAN BEŞİKTAŞ KUPASINI ALDI

Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek şampiyon olan Beşiktaş, kupasını aldı.

Karşılaşmanın ardından saha ortasına kurulan platformda kupa töreni gerçekleştirildi. Seremonide ilk olarak Galatasaray'ın teknik ekibi ve oyuncularına ikincilik madalyaları verildi.

Ardından Beşiktaş'ın teknik heyeti ve futbolcularına şampiyonluk madalyaları takdim edildi. Kaptanlar Necip Uysal ile Mert Günok, şampiyonluk kupasını teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile havaya kaldırdı.

Büyük bir sevinç yaşayan siyah-beyazlı oyuncular, şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla kutladı.

MAÇIN OYUNCUSU CIRO IMMOBILE

Beşiktaş'ın İtalyan santrforu Ciro Immobile, Turkcell Süper Kupa maçının oyuncusu seçildi.

GIOVANNI VAN BRONCKHORST: "KUPAYI KAZANDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hollandalı çalıştırıcı, "Geçen sezonun lig şampiyonuna karşı büyük bir maç oynadık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Kupayı kazandığımız için çok mutluyuz. Bunun keyfini çıkaracağız. Kazanmak için her şeyi yaptık. Camiayı ve Beşiktaş taraftarlarını mutlu ettiğimiz için çok gururluyum." ifadelerini kullandı.

Ciro Immobile'nin 21. saniyede attığı ilk golün önemine dikkati çeken Van Bronckhorst, "İyi başlamak güzel bir hissiyat. Ciro Immobile bu fırsatı bekliyordu. İlk golde fırsatı da kendisi yarattı. Maça bundan daha iyi başlayamazdık. Rakibimiz dönmek istedi ama boşluklardan faydalandık. Attığımız ilk gol çok önemliydi. Yüzümüzü lige dönüyoruz. Geçen sezonki farkı kapatacağız. Şampiyonluk yarışında olmayı hedefliyoruz. Çok çalışacağız. Geçen sezondan daha iyi olmaya çalışacağız." diye konuştu.

Karşılaşmada 5'inci ve son golü atan 17 yaşındaki futbolcu Mustafa Hekimoğlu'yla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Giovanni van Bronckhorst, "Mustafa'nın geleceğini çok parlak görüyorum. Beşiktaş'a imza attığımda bana kadroyla ilgili bilgi verildi. Mustafa'nın ne kadar yetenekli olduğunu gördüm. Gelecek vaat eden bir oyuncu. Fizik olarak güçlü ve akıllı koşuları var. Kendisini geliştireceğiz. Semih ve Mustafa gibi 2 genç yeteneğe sahip olduğumuz için kendimi kutsanmış hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

OKAN BURUK: "BU MAĞLUBİYETTE BİRİNCİ SORUMLU BENİM"

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son 2 sezonun Süper Lig şampiyonu olduklarını hatırlatan Okan Buruk, "İyi bir takımla karşılaşacağımızı biliyorduk ama bugünkü beklentimiz kupayı kazanmaktı. Çok erken bireysel hatadan bir gol yedik. Devamında beraberliği yakalayabilecek pozisyonlar bulduk. İki gol attık ama ofsayt nedeniyle geçerli olmadı. Beraberliği yakalasaydık bizim için oyun daha iyi olabilirdi. Devre arasında değişiklikler yaptık. Hücumda çift forvete döndük. Daha çok üretmek ve golü bulmak istedik. Savunma hatasından ikinci golü yedik. Bugünkü en büyük sıkıntılarımızdan biri savunma oyuncularımızın takipleriydi. Zaman zaman çok geri kaçtılar. Bireysel hata olabilir ama bu Galatasaray takımının oyunu değildi. Skor 2-0'a geldikten sonra düştük. Yine maçı çevirmek için hamleler yaptık. Daha çok üretemedik. Kenardan ortalar yapamadık. Bu maç öncesi de iki takımın hazır olmadığını söylemiştim. Ancak özellikle ikinci yarıda Beşiktaş bize göre daha istekliydi. Oyun içinde daha çok kaldılar. Gedson'un temposu etkili oldu. Bu takımı hazırlayan ve ilk 11'i çıkaran, değişiklikleri yapan benim. Bu mağlubiyette birinci sorumlu benim." diye konuştu.

Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam, utanmaları gereken bir skor olduğunu belirterek, "Galatasaray formasıyla böyle bir mağlubiyet alıyorsanız öncelikle utanmamız, sonra da başınızı kaldırıp bir sonraki maça hazırlanmamız gerekiyor. Başımızı kaldırıp bir sonraki maça bakacağız. İki sezonun şampiyonu olarak bu sezona iyi başlamadık. En kısa zamanda kendi oyunumuzu bulmamız ve kazanarak lige başlamak istiyoruz. Süper Lig'de yine şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Önümüzdeki hafta daha güçlü, iyi ve bu akşamki yenilgiyi unutturacak bir Galatasaray, taraftarımızla olacak. Bundan şüpheleri olmasın. Bundan önce bu oyuncu grubuyla 2 şampiyonluk yaşadık. Oyuncularıma güveniyorum. Her zaman arkalarındayım. Taraftarımız da bize güvensin. Tabii ki onlardan özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ı Süper Kupa zaferinden dolayı tebrik eden 50 yaşındaki teknik direktör, "Beşiktaş hak ettiği bir galibiyet aldı. Ödül töreninde sahaya çıkıp onları alkışladık. Onlar da bizi alkışladı. Türk futbolunda aradığımız iklimi görme açısından bu çok önemliydi. Kaybedebiliriz ama kazananı da alkışlamamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Okan Buruk, Galatasaray olarak böyle mağlubiyetler ve final kaybetmeye alışık olmadıklarını söyledi. Yenilginin sezon öncesi bir uyarı olup olmadığının sorulması üzerine Buruk, "Bazen kendimizi çok yüksekte görürüz. Her maçı aynı şekilde oynamamız gerekiyor. Bu anlamda bizim için bir ders oldu. Bunun erken olması daha sevindirici ama bundan pozitif dersler almamız gerekiyor. Böyle bir mağlubiyet ve final kaybetmek pek yaşadığımız bir şey değil." şeklinde görüş belirtti.

Okan Buruk, skorun 5-0'a gelmesinin ardından oyuncusu Kerem Demirbay ile konuşmasının sorulması üzerine, "Aslında 10 kişi kalınca Zaha'yı yanıma çağırıp yeni dizilişi anlattım. Kaan'ın stopere, Barış'ın sağ beke geçmesini, 4-3-2 dizilmemizi söyledim. O oyunculara farklı bir şey söyledi. O yüzden Barış sağ beke geçemedi, Kerem stopere geçti. Oradaki karışıklığı düzeltmeye çalıştım. Bazen görev verdiğiniz oyuncular yanlış da anlayabiliyor. Çok hücumcu bir takımdık. Stoperimiz eksilince yeni dizilişi söyledim. Bu tam olarak iletilemedi. Onunla ilgili Kerem'i çağırıp konuştum. Bu arada da yediğimiz goller oldu." diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye-İtalya voleybol maçı canlı izle! Spor LGBT propagandası, yanlış anonslar, skandallar! Fransa olimpiyatı eline yüzüne bulaştırdı Spor Galatasaray, Gabriel Sara ile mi anlaştı? Spor Yusuf Dikeç olimpiyat sürecini anlattı: "Elin cebinde diyorlar, içimizde fırtına kopuyordu" Spor