Özdağ'ın uyuşturucuyla mücadele yöntemi: Sigara ve içki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Özdağ, uyuşturucuya karşı sigara ve alkol fiyatlarını aşağı çekilmesi gerektiğini belirtti. Özdağ’ın akıl almaz bu önerisi sosyal medyada gündem oldu

Abone ol

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yine skandal bir açıklamayla gündeme geldi. Özdağ, katıldığı bir Youtube programında uyuşturucuyla mücadele hakkında açıklamalar yaptı. Özdağ, gençlerin sigara ve alkol alamadıkları için uyuşturucuya yöneldiğini savundu.

Buna çözüm olarak da "sigara ve içkide büyük indirime gideceğiz" diyerek skandal bir açıklamaya imza attı:

- Sigara ve içkide büyük indirime gideceğiz. Tertemiz Türkiye projesi başlatıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele ana hedeflerimizden birisi. Bugün görüyoruz ki Türk gençleri arasında uyuşturucu hızla yayılıyor. İçki içemediği için, çok pahalı olduğu için uyuşturucuya geçenler var. Uyuşturucuyla mücadele ederken de sigara ve alkol fiyatlarını makul bir zemine çekeceğiz.

Gençlerin uyuşturucu kullanmamasına giden yolun sigara içmekten geçtiğini ima eden Özdağ'ın ifadeleri akıllarda soru işaretine neden oldu.

ÖZDAĞ SOYLU'YU UYUŞTURUCU ÜZERİNDEN HEDEF ALMIŞTI

Ümit Özdağ, daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucuyla mücadele etmediğini öne sürmüştü. Özdağ, İçişleri Bakanlığı'nda bürokrat olduğunu belirttiği kaynaklarına dayandırdığı Bakan Soylu'nun uyuşturucu ticaretiyle ilgisi olduğu iftirasını öne sürmüştü.

Özdağ'ın bu iddiasına karşılık Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadele konusunda gösterdiği başarılar uluslararası raporlara yansıdı. Birleşmiş Milletler, 2019 yılına ait verilerin yer aldığı "2021 Dünya Uyuşturucu Raporu" isimli bir rapor yayınlamıştı. Raporda, dünyada uyuşturucu trafiği ve bununla ilgili devletlerin verdiği mücadelelerin veriler paylaşıldı. Rapora göre 2019 yılında dünyada en fazla uyuşturucu yakalayan ülke İran, ikinci ülke ise Türkiye. Aynı raporda 2019 yılında dünyada en fazla eroin yakalayan ülke 20 bin 165 kilogram yakalamayla Türkiye oldu.

CKD VE TGB UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE BAŞLATMIŞTI

Cumhuriyet Kadınları Derneği, uyuşturucuyla mücadele etmek için "Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi" kampanyasını başlatmıştı. CKD, bu kampanyayla bir çok ilde binlerce aileye temas etmiş, uzmanlar eşliğinde uyuşturucuyla mücadelede ailenin atması gereken adımları anlatmıştı. Aynı zamanda gençlerin uyuşturucu, sigara, alkol gibi bağımlılıklardan kurtulması için de çalışmalar sürdürülmüştü.

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği ise arkadaşlarının uyuşturucu bağımlılığından uzak durmaları için sporu öne çıkarmıştı. TGB ve TLB üyeleri,  "Uyuşturucuya, teröre karşı yeşil sahalara koşuyoruz" sloganıyla Mardin Kızıltepe Futbol Kulübü'ne spor malzemeleri götürmüştü. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TGB ve CKD'nin eylemlerini "Gençliğimizi geleceğimizi tehdit eden bir olayı konuşuyoruz, gençliğimizi kurtarmak diye önümüzde çok esaslı bir görev var" diyerek desteklemişti.

Anayasa Mahkemesi başkanını seçecek Siyaset 28 Şubat kumpas davasında tahliye Siyaset MGK'dan NATO ve Yunanistan mesajı Siyaset "Eşcinselliğin normalleştirilmesine göz yummayız" Siyaset