Yurtdışında nerede oy kullanılacak? İşte yurtdışında oy kullanılabilecek merkezler

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için yurt dışında oy verme işlemi, 27 Nisan’da başlayacak.75 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu.

Abone ol

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine dair takvim işliyor. Gümrük kapıları ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi, 27 Nisan Perşembe günü başlayacak.

75 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu.

Gümrük kapılarında, oy verme işlemi 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de bitecek. Yurt dışı temsilciliklerde ise 9 Mayıs'ta sona erecek.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, tatil günleri dahil 24 saat süreyle oy kullanılabilecek.

Yurt dışı seçmenleri, kayıtlı oldukları yer fark etmeksizin o an bulundukları ülkenin konsolosluğuna giderek oy kullanabilecek. Ayrıca yurt dışına kayıtlı bulunup Türkiye'de bulunan seçmenler gümrüklerde oy kullanma işlemini gerçekleştirebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanacağı Avrupa'daki bazı temsilciliklere heyet göndermişti. Heyet, seçimlerin sağlıklı yürütülmesi için çalışmalar yürütecek.

İşte yurtdışında kurulacak sandıklar ve oy kullanılacak tarihler:

Valilikten DEVA Partili Tüysüz'e yalanlama Siyaset Perinçek soykırım yalanına meydan okudu Siyaset Perinçek Ermeni Soykırımı Yalanını böyle bitirdi Siyaset "Lafla değil eylemle yanıt verilmelidir" Siyaset