Yunanistan tezlerini savunan o senatörle görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti için Boston’a gitti. Kılıçdaroğlu'na ABD ziyaretinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ile CHP Genel Başkan Başdanışmanı Hacer Foggo da eşlik ediyor.

ABD'den sık sık destek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 yıl sonra “İkinci Yüzyıl Vizyonu" çerçevesinde ABD’ye gitti.

Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinde ilk durağı Boston oldu. Kılıçdaroğlu'nun heyetinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yer alıyor. Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ile CHP Genel Başkan Başdanışmanı Hacer Foggo da eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlu sabah programına Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi ziyaretiyle başlayacak. Kılıçdaroğlu ardından medya laboratuvarını ziyaret edecek. Daha sonra Dr. Bob Lager  ile toplantı yapacak.

Programına Türk öğrencilerle söyleşiyle devam edecek olan CHP lideri, sonrasında Bilge Yıldız ile görüşecek. Kılıçdaroğlu, ardından MIT Nano Turu yaparak Dr. Mehmet Toner ile de temasta bulunacak.

Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Joel Shulman ile görüşecek. Bu görüşmenin ardından Washington'a uçacak. Burada büyükelçi ile bir araya gelecek ve sonrasında John Hopkins Üniversitesi'nde ögrenciler ile soru-cevap etkinliğine katılacak.

Kılıçdaroğlu’nun Boston’dan sonraki durağı ise Washington olacak. CHP lideri burada ise demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu'nun ABD'de olduğu süre zarfında Yunanistan tezlerini savunan ABD'li senatör Bernie Sanders ile görüşmesi de bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin CHP’den bir açıklama da yapıldı. Ziyaret kapsamında ABD’de insanlığın ortak değerleri ile teknolojik ve bilimsel gelişmelere yönelik görüş alışverişlerinde bulunulacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin ardından 13 Ekim’de Türkiye’ye dönecek.

Cumhurbaşkanı'ndan başörtüsünde anayasal düzenleme açıklaması Siyaset HDP'den polis teşkilatı itirafı Siyaset Türkiye Gençlik Birliği 2. Olağanüstü Kongresi - 8 Ekim 2022 Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset