YSK seçim takvimini başlattı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim kararını açıkladı. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri 14 Mayıs'ta yapılacak. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında seçim kararı yayınlanırken, Yüksek Seçim Kurulu'ndan da açıklama geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin daha önce duyurduğu 14 Mayıs tarihini resmi olarak açıkladı:

- Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum.

Öncelikli gündemin deprem olduğunu belirten Erdoğan, müziksiz bir seçim kampanyası gerçekleştirecekleri belirtti. Cumhurbaşkanı, Ak Parti'den aday olmak isteyenler için AFAD'a bağış yapma şartı getirdiklerini de duyurdu:

- Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak kendimize hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak. Türkiye için hemen şimdi" diyerek 14 Mayıs'ı 6 Şubat izlerini silecek hayırlı bir yarışa davet ediyoruz. Tüm partilerden bu samimi çağrımıza yanıt bekliyoruz.

Erdoğan, açıklamasının ardından seçim kararını kameraların önünde imzaladı. Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de de yayınlanarak yürürlüğe girdi:

- Üretimi ve istihdamı yükseltmek için ülkemizin seçim gündemini geride bırakması şarttır. Bu nedenle 14 Mayıs'ta seçimlerin yenilenmesi kararımızı uygulamaya geçiriyoruz. Biraz önce imzaladığımız kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla YSK seçim takvimini hazırlayıp ilan edecek. 

Erdoğan'ın ardından bir açıklama da Yüksek Seçim Kurulu'ndan geldi. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim takvimine ilişkin açıklama yaptı.

Seçim kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması Siyaset "Anayasa Mahkemesi mahkeme olmaktan çıktı" Siyaset Cübbeli Ahmet'ten AYM'ye videolu tepki Siyaset