YSK deprem bölgesinde incelemesini tamamladı: İşte tüm Türkiye'nin merakla beklediği seçim kararı

Deprem bölgesinde inceleme yapan Yüksek Seçim Kurulu heyeti çalışmalarını tamamladı. YSK heyeti, “Seçimin yapılmasının önünde bir engel yok” görüşünü bildirdi.

Abone ol

DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEME TAMAMLANDI

Yüksek Seçim Kurulu’nun deprem bölgesine gönderdiği heyet 11 il ve 62 ilçeyi dolaştı, incelemelerini tamamladı.

İncelemelerde oy kullanılacak binalar, sandık ve oy kabinlerinin, mühürlerin durumuna kadar her ayrıntıya bakıldı. Çadır ve konteyner kentlere nasıl sandık kurulabileceğine dair planlamalar öngörüldü.

YSK “SEÇİMİN YAPILMASININ ÖNÜNDE BİR ENGEL YOK” GÖRÜŞÜNÜ BİLDİRDİ

Yüksek Seçim Kurulu, seçimin yapılmasının önünde bir engel olmadığını tespit etti. Afet bölgesinde sandık kurulması konusunda teknik altyapıda bir sıkıntı olmadığı belirlendi.

Bu tespitlerin ardından seçim hazırlıkları başladı. Çalışmaların önceliği, deprem nedeniyle il değiştirenlerin oyunu sağlıklı kullanabilmesi yönünde oldu. Deprem sonrası bölge dışına çıkan 3 milyon 300 bin civarındaki vatandaşın yaklaşık 1,5 milyonunun seçmen olduğu hesap ediliyor.

ADRES GÜNCELLEMELERİ YAPILACAK, ADRES NAKLİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre başka illere giden vatandaşın oy kullanabilmesini sağlamak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü hızlı bir adres güncellemesi yapacak. Seçmen kütükleri buna göre güncellenecek. Seçmen listelerinde adı olmayanlara kolaylık sağlanacak.

Deprem bölgesinde nerelere sandık kurulacağını il-içe seçim kurulları karar verecek.

Depremzedelerin adres nakli yapmaları için kampanya yürütülecek. Bölgede, adres nakli olursa deprem yardımlarından yararlanılamayacağına yönelik dedikoduların doğru olmadığı da anlatılacak.

YSK heyetinin deprem bölgesindeki incelemelerine ilişkin raporları bu hafta değerlendirilecek. YSK'da bir yandan da seçim sürecinin yönetilmesine ilişkin rutin genelgeler hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 Mart'ta seçimlerin yenilenmesi kararını almasından hemen sonra YSK devreye girecek. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ilan edecek YSK, hemen ardından da seçim takvimini yayınlayacak.

Bursaspor-Amedspor maçına soruşturma başlatıldı Spor Özdağ'a Kayserispor-Fernerbahçe maçında protesto Siyaset "Sadece televizyonda izledik" Siyaset CHP'li 11 il belediye başkanından ortak açıklama Siyaset