Vatan Partisi'nden Tunç Soyer'e tepki: "Cumhuriyet devletine düşmanlık yapan Sözde Cumhuriyetçi!"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesi ziyaretinden sonra basın toplantısı yaptı. Soyer, “4 ilde paralel devlet kuracağız” açıklaması yaptı. Aynı zamanda deprem bölgesinde devletin olmadığını iddia eden Soyer’e tepki Vatan Partisi’nden geldi.

Abone ol

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma neden oldu.

“4 İLDE PARALEL YAPI KURACAĞIZ”

Depremin ardından Türkiye genelinde büyük bir kenetlenme başladı. Deprem bölgesini ziyaret etmeye giden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise dönüşünde yaptığı basın toplantısında kenetlenmeye karşı devlet düşmanlığı yapacak şekilde açıklamalar yaptı. Soyer, “Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta 4 koordinasyon merkezi kurulacak ve bu merkezlerle Büyükşehir belediyesi paralelini kuracağız” dedi. Aynı zamanda deprem bölgesinde devletin olmadığını iddia ederek, “Devlet yoktu, kimse yoktu, arama kurtarma ekiplerini göremedik” açıklaması yaptı.

“CUMHURİYET DEVLETİNE DÜŞMANLIK YAPAN SÖZDE CUMHURİYETÇİ”

Soyer’in açıklamasına tepki gecikmedi. Açıklamanın ardındanVatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz Twitter hesabından Soyer’e tepki gösterdi. Cengiz, “Türkiye seferber olmuş. Can derdindeyiz. Mehmetçik, AFAD, Kızılay, Belediyeler, vatandaşlar… Devletiyle, milletiyle Türkiye Cumhuriyeti deprem felaketini aşmak, bir canı dahi olsa kurtarmak, yaraları sarmak için çırpınıyor. İzmir BB Başkanı paralel yapı kuracağız diyor. Tunç Soyer sahada görememiş. “Devlet yok” diyor. Hani bu sözlerin de zamanı değil ama. ‘Hükümet süreci iyi yönetemiyor.’ ‘Eksiklikler var.’ Dese bir nebze. ‘Hükümet yok’ bile demiyor. ‘Devlet yok’ diyor. Cumhuriyet devletine düşmanlık yapan Sözde Cumhuriyetçi!” dedi.

"Gemileriniz batsın" Siyaset OHAL kanunu Meclis'te Siyaset RTÜK Başkanı'ndan Fatih Altaylı'ya yanıt Siyaset Suriye ile kapalı olan iki sınır kapısı açılacak Siyaset