Vatan Partisi: "Türk şirketler İsrail'e enerji veremez"

Vatan Partisi İstanbul İl Örgütü Zorlu Enerji’nin İsrail ordusuna enerji veren firmada %25 hisse sahibi olmasına tepki gösterdi. Açıklamayı yapan İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, “Hiçbir Türk şirketi kalkıp da İsrail askerine enerji sağlayamaz” dedi.

Abone ol

Zorlu Enerji’nin İsrail ordusuna enerji veren firmada %25 hisse sahibi olduğu ortaya çıktı. Vatan Partisinden tepki geldi.

Filistin’de soykırım yapan İsrail ordusunun enerjisini karşılayan Zorlu Enerji’ye tepki veren Özkan, bu durumu kabul etmiyoruz dedi.

- Hiçbir Türk şirketi kalkıp da İsrail askerine enerji sağlayamaz. İsrail askerini besleyemez. Buradan zorlu holdingi ve zorlu enerjiyi bu büyük hatadan derhal geri dönmeye davet ediyoruz. Sadece onu da değil, bu girişimin, bu ticari ilişkinin göz göre göre buna müsaade eden AK Parti hükümetini de buradan uyarıyoruz. AK Parti hükümeti İsrail'le olan ticarete ne kadar engel olduğunu söylese de zorlu holdinge bağlı zorlu enerjinin İsrail'in askeri kanadına enerji sağlayan Dorat Enerji'nin %25 hisse sahibi olduğunu öğrendik. Yuh olsun diyoruz onlara.

 Vatan Partisi iktidarında İncirlik’e ve Kürecik’e el konulacağını belirten Özkan, İsrail’le de yapılan ekonomik anlaşmaların derhal bitirileceğini belirtti:

- Vatan Partisi olarak hükümete acil alması gereken önlemi iletiyoruz. İncil'lik ve kürecik üsleri derhal ama derhal Türk silahlı kuvvetlerinin tam denetimine alınmalıdır. Bundan başka bir çözüm yoktur. Bugün İncirlik üssünden kalkan uçaklar doğrudan İsrail'i beslemektedir. İsrail'e destek vermektedir.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas TBMM'de konuşacak Siyaset "İran konusunda şüphesi olanlar savaş cephesinde değil" Siyaset "Kürecik'e el konsun, İsrail kör olsun" Siyaset Türklere en kolay şengen vizesi veren ülkeler hangisi? Siyaset