Vatan Partisi Öncü Gençlik'in Genel Sekreteri Can Aybars Bilgicier oldu

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Sekreteri İbrahim Toraman, Vatan Partisi Merkez Örgütlenme Bürosu'nda görevlendirildi. Toraman'dan boşalan Genel Sekreterlik görevine Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Can Aybars Bilgicier seçildi.

Abone ol

Vatan Partisi Öncü Gençlik, Öncü Gençlik Geleneksel Yaz Akademisi’nde Genel Sekreterlik görevine oy birliğiyle Can Aybars Bilgicier’i seçti.

18 Ağustos Pazar günü Çanakkale Ayvacık’ta düzenlenen toplantı ile Genel Yönetim Kurulu’nu toplayan Vatan Partisi Öncü Gençlik, önceki dönemde Genel Sekreterlik görevini yürüten İbrahim Toraman’'dan boşalan Genel Sekreterlik görevine Vatan Partisi Öncü Gençlik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Ankara İl Başkanı Can Aybars Bilgicer’i seçti.

2022 yılından beri Öncü Gençlik Genel Sekreterliği görevini yürüten İbrahim Toraman’'ın Vatan Partisi Merkez Örgütlenme Bürosu’nda görev alması üzerine Genel Yönetim Kurulunu toplayan Öncü Gençlik, yeni dönemde seçilen yeni Genel Sekreteriyle kenetlenerek büyüyeceklerini ve yeni başarılara imza atacaklarını ifade ettiler.

Göreve yeni seçilen Genel Sekreter Can Aybars Bilgicier, Öncü Gençlik’in imparatorluklar tarihimizden, Türk Devrimi’nin ve Vatan Partisi’nin tecrübelerinden beslendiğini ve ileriye taşıdığını vurguladı.

Dayatılan seçeneksizliğe ve sistem partilerinin içinde olduğu çıkmaza karşı yalnızca Vatan Partisi’nin bu çözümsüzlükleri aşabileceğini belirten Bilgicier, sistemin gençlere yönelik yürüttüğü saldırıları bertaraf edeceklerini söyledi.

“Öncü Gençlik’in 30. yılındayız. Bu 30 yılda Öncü Gençlik, Türkiye tarihine damga vurdu. Türk gençliğini emperyalizme karşı birleştirdi, devrimci gençliği partisiz bırakmadı, neo-liberal cereyanlarla mücadele etti. Gençlik merkezlerini ABD güdümlü gericilere ve bölücülere, cumhuriyet düşmanlarına bırakmadı. 12 Eylül’ün ‘apolitik’ gençlik yaratma planlarını ve FETÖ’nün altın nesil yaratma hedefini yerle bir etti.”

 ‘KARARLILIKLA AND İÇENLERİN TEŞKİLATIYIZ’

“Türk gençliği her dönemde milletimizin bağımsızlık mücadelesinin itici gücü olmuştur. Bunun için Genç Türkler dünyaya nam salmıştır. Bugünün Genç Türkleri biziz. Türkiye’ye yönelik düşmanca saldırıları ve kuşatmaları İstiklal Marşımızda ifade ettiğimiz gibi ancak ‘göğüslerimizi siper ederek” durdurabiliriz. Göğsünü siper etmek için cesaret ve kararlılık gerekir. Vatan Partisi Öncü Gençlik bu cesaret ve kararlılığa and içen gençlerin teşkilatıdır. Arkamızda kapı gibi 200 yıllık devrim tarihimiz var. Görevlere hazırız. 40 yılın sigortasıyız” dedi.


CAN AYBARS BİLGİCİER KİMDİR?

Can Aybars Bilgicier, 22 Mayıs 2000 tarihinde Ankara’da doğdu. Lise eğitimini Okyanus Koleji’nde tamamladı. 2018-2022 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gören Bilgicier, halihazırda Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğrenimini sürdürmektedir.

2017 yılında Vatan Partisi üyesi olan Can Aybars Bilgicier sırasıyla;

Öncü Gençlik ODTÜ Yayın Sorumluluğu, ODTÜ Dergi101 Genel Yayın Yönetmenliği, TGB ODTÜ Başkanlığı, ODTÜ Temel Örgüt Başkanlığı, TGB Ankara İl Sekreterliği, TGB Ankara İl Başkanlığı ve Öncü Gençlik Ankara İl Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Bahçeli: "Can Atalay konusu tamamen kapanmıştır" Siyaset Ege Ordusu FETÖ'nün hedefinde Siyaset Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı seçimi için merkez mi kurdu? Siyaset Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatıldı Siyaset