Türkiye Yüzyılı nedir? Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi neleri içeriyor? İşte 16 maddelik 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yeni program ve hedeflerinin yer aldığı 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunu kamuoyuyla paylaştı. 'Türkiye Yüzyılı'nın vizyon belgesinin tanıtım sitesi de erişime açıldı. İşte 16 farklı başlığın yer aldığı vizyon belgesinden detaylar...

Haberin devamı için tıklayınız

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN YÜZYILI

Devamlılık, daim olma, kendine yetme…. Türkiye Yüzyılı’nda canlı ve cansız tüm yaşamları kucaklayan ekosistemi bu üç hedefin odağında destekleyen projeler ile güçlendireceğiz. Sürdürülebilirliğin ana eksenini oluşturan çevre koruma, ekonomik kalkınma ve sosyal tekamülde bakanlıklarımızın yürüttüğü her faaliyet ve geliştirdikleri proje Türkiye Yüzyılına doğru atılan adımları işaret etmektedir. Türkiye Yüzyılı’nda sürdürülebilirliği doğru adımlarla kesintisiz kılacağız. Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan ve ortak geleceğimize sahip çıkacak her iş modeli Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının önceliklerinden olacaktır.