Türker Ertürk'ten YSK'ya tehdit gibi sözler

CHP'li Türker Ertürk skandal ifadelere yer verdi. Ertürk, Yüksek Seçim Kurulu'na yönelik, "Bu iktidar ama acılı ama acısız değişecek. Herkes ayağını denk alsın" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Sabah gazetesinin haberine göre Daha önce Taksim'deki terör saldırısını DEAŞ'ın yaptığını öne sürerek terör örgütü YPG/PKK'yı temize çıkarmaya çalışan ve Selahattin Demirtaş'ın Türkiye için bir şans olduğunu söyleyen CHP'li Türker Ertürk Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) tehdit etti. Ertürk "Bakın artık iktidar değişecek. Ama acılı ama acısız, bu iktidar değişecek. Onun için herkes aklını başına devşirmeli" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE DEMİRTAŞ GÜZELLEMESİ YAPMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda da Halk TV yayınına katılan CHP'li emekli Amiral Türker Ertürk, HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a övgüler dizdi. Demirtaş'ın Türkiye için bir şans olduğunu ileri süren Ertürk, hükümeti hedef alarak "Bu iktidar bu şansı yok etmeye çalışıyor." demişti.

Ertürk şu ifadeleri kullanmıştı:

- Öncelikle Selahattin Demirtaş'ın Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Selahattin Demirtaş niye şans Türkiye için? HDP'nin Türkiye'nin partisi olma yolunda ciddi hamleler yaptı. Bundan sonra da yapabilir bunun emarelerini görüyorum. Şimdi zaten biz halk olarak ne istiyoruz? HDP istiyoruz ki Türkiye'nin partisi olsun.
- Tabii ki Selahattin Demirtaş'a HDP'nin yöneticilerine bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor ama biz de düşüyor. Bakınız biz de onlara doğru adım atmalıyız ki onlar da Türkiye'nin partisi olma yolunda adım atsınlar. Bu iktidar bu şansı yok etmeye çalışıyor. Niçin? Çünkü bugün Kürt oyları üzerinde belirleyici olan Selahattin Demirtaş.
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Nevruz tepkisi Siyaset Cem Uzan'ın adaylığı reddedildi Siyaset Sırrı Süreya Atatürk'ü hedef aldı Siyaset Kılıçdaroğlu'nun 'bilinmeyen dil' iddialarına yanıt Siyaset